Inför HIF-Östersund “-Vi kan inte bara förlita oss på lagen under…”

Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN

Storförlust mot Norrköping naggade rejält på målskillnaden. Men fru Fortuna såg till så alla andra resultat spelade HIF i famnen. Men nu måste vi börja plocka poäng och en hemmaseger, mot Östersund, skulle vara värd sin vikt i guld inför det stundande landslagsuppehållet

HIF spelar med kniven mot strupen i fredagens hemmamatch mot Östersunds IK. Efter en av de mörkaste veckorna i klubbens historia där de jobbiga händelserna avlöste varandra slag i slag, får vi hoppas att den negativa spiralen slog i botten med brakförlusten i Norrköping i söndags, och att utvecklingen vänder uppåt nu. Det kan i alla fall inte bli mycket värre. Den första frågan som måste lösas är att anställa en ny huvudtränare för att få en grund att bygga på inför den livsviktiga slutspurten i allsvenskan.

Med nio matcher kvar parkerar HIF på trettonde plats, två poäng före Falkenberg på kvalplatsen, och fyra poäng före AFC på nedflyttningsplats. Det är ett mycket prekärt läge, speciellt som HIF:s formkurva har pekat neråt de senaste fem omgångarna med bara en poäng av femton möjliga. Östersund har inte mycket bättre resultat med två oavgjorda matcher och tre förluster. Laget ligger tre poäng före HIF i tabellen. Så det är två lag med stukat självförtroende som drabbar samman på Olympia på fredag, två lag med kniven på strupen som kan börja andas igen om man kan räkna in tre poäng efter matchen.

Bägge lagen har haft stor omsättning i sina spelartrupper under sommaruppehållet. HIF försöker hitta en spelmodell där några av nyförvärven slussas in successivt, såväl som de unga egna produkterna. Det är en balansgång. Östersund har sålt ett par av sina allra bästa spelare som Curtis Edwards (Djurgården), Alhaji Gero (HIF) och Hosam Alesh (IFK Göteborg), men också värvat Blair Turgott (Maidstone, England), Nebiyou Perry (FC Köln), Felix Hörberg (Trelleborg), Ouattara Kalpi (ASEC Mimosas, Elfenbenskusten) och Jordan Attah Kapiri (Nasarawa United, Nigeria).

Förhoppningsvis så lossnar det för Alhaji Gero när hans gamla klubb kommer på besök
Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Östersund är ingen favoritmotståndare för HIF. I våras lekte jämtlandslaget med “di röe” på Jämtkraft Arena, och hemmasegern med 3-0 kunde varit större. Men det är ett helt annat Östersund nu och om HIF kan ladda om mentalt bör en trepoängare vara inom räckhåll. Speciellt när det handlar om att hålla huvudet över vattenytan i en hemmatch mot ett lag som inte tillhör topplagen. En vinst mot Östersund hade betytt ovärderligt mycket på alla plan, men den hade framförallt skapat andrum och tid för återhämtning under en tvåveckorsperiod när det är landslagsuppehåll.  Andreas Granqvist och Mamudu Moro är avstängda och skadeläget är ovisst för Fredrik Liverstam, så det blir en hel del förändringar i laguppställningen jämfört med laget i genomklappningen mot IFK Norrköping senast.

Fredagens möte kommer, oavsett utgång, även få en speciell plats i supportrarnas hjärtan. Det är nämligen mot Östersund som vi skall tacka av en av klubbens främsta målvakter genom tiderna. För någon vecka sedan berättade nämligen Pär Hansson att han lägger handskarna på hyllan efter en fantastisk karriär. Nu har alla supportrar möjlighet att se till att hela kvällen blir en enda lång fest och ger Pär ett rungande avsked. Förhoppningsvis med tre, extremt välbehövliga, poäng på kontot

HIF kommer till spel med följande trupp:

Matchen spelas på Olympia med start klockan 19.00. Har du ännu inte säkrat din biljett så kan du göra det här

#TackPär

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*