Inför HIF-Öster med Mattias Lindström: “Vi behöver en vinst”

210114 Helsingborgs assisterande tränare Mattias Lindström under en träning med Helsingborg den 14 januari 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0001
Matchen mot Öster, som spelas idag, är den sista innan allvaret drar igång. Vi på AOH tog kontakt med assisterande tränare Mattias Lindström inför dagens match
Ännu en träningsmatch utan vinst i senaste matchen. Hur ser ni på den matchen?
Vi lär oss verkligen vad som krävs av oss för att vi ska klara att vinna matcher, och det har vi förhoppningsvis igen för under seriespelet som snart börjar. I samband med genrep mot en seriekonkurrent innebär vinst ett mentalt övertag, så vi vill och behöver en vinst. Det är inget snack om den saken.
Försäsongen går mot sitt slut. Hur skulle du summera 2021 så här långt?
Positivt tycker jag. Granen har fått ihop truppen bra med nyförvärven som är bra spelare och karaktärer. Det andas optimism på Olympia trots de skrala resultaten i matcherna, och alla som är involverade i HIF på plats eller avstånd gör allt i sin makt för att vi ska prestera vilket känns tryggt och fint.
Vi har lagt enormt mycket energi och fokusering på lagbygget och gruppdynamiken, samt har tränat hårt och mycket sedan dag ett vilket vi nu börjar se fina resultat på. Har samtidigt varit många matcher och träningar med trötta spelare så nu är vi inne i en fas där det ska bli pigga ben och huvud till premiären, förmodligen redan idag i genrepet.
Vad blir viktigast att fokusera på inför starten av Superettan?
Laget före jaget. Vi ska alltid ha ödmjukhet inför matcherna och motståndet, men samtidigt vill vi att vi åker till och från matcherna som HIF, med huvudena högt och bröstet ut!
De 5-7 första omgångarna i en serie vet vi utan erfarenhet är ställningskrig. Vi ska jobba stenhårt i varje situation och inte vika en enda centimeter. Vi ska fortsätta vår stabila defensiv och pressa ner motståndarna med vår offensiv där vi använder vår löpstyrka som vi samlat på oss i vinter. Slutligen handlar det naturligtvis om att verkligen spela som ett lag, i med och motgång.
Slutligen, hur är känslan i gruppen inför det som komma skall?
De är som små barn på Julafton. Det tindrar i ögonen och spritter i bena på dem!
Matchtrupp
1. Anders Lindegaard (mv)
2. Ravy Tsouka
4. Andreas Granqvist
6. Andreas Landgren
7. Viktor Lundberg
8. Vladislav Kreida
9. Alhaji Gero
10. Rasmus Jönsson
11. Max Svensson
13. Wilhelm Loeper
14. Casper Widell
16. Jakob Voelkerling Persson
19. Bödvar Bödvarsson
20. Dennis Olsson
21. Charlie Weberg
23. Noel Mbo
24. Emil Hellman
25. Kalle Joelsson (mv)
31. Adam Kaied
39. Anthony van den Hurk
Dagens match spelas på Olympiafältet med start klockan 14.00

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*