Inför HIF-Mjällby med Adil Kizil “Får vi bara göra ett mål så kommer det att släppa”

200224 Chefsscout Adil Kizil under en träning med Helsingborg under ett träningsläger den 24 februari 2020 i Ayia Napa. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92455

Efter ännu en förlust, trots en inspirerande insats, är det dags för HIF att spela Allsvensk fotboll igen. Ikväll är det Mjällby AIF som står för motståndet på Olympia. Skånes Stolthet har spelat upp sig rejält de senaste två matcherna men nu måste också målen och poängen börja komma. Vi tog ett snack med chefsscout Adil Kizil inför kvällens match.

Lovande insats men trots allt förlust mot Häcken senast. Vad tar ni med er från den matchen?

Det var tråkigt med en hedersam förlust i det läget vi är i men där finns samtidigt mycket positivt från den matchen som vi kan ta med oss och bygga vidare på. Vi hade exempelvis ett anfallsspel som såg bättre ut där vi skapade en del chanser. Vi har tagit väldigt bra steg den senaste veckan.

Hur går tankarna i spelartruppen i och med att man fortfarande inte gjort mål och har svårt att ta poäng?

Det är ganska bra stämning ändå. Det är klart att spelarna är medvetna om att vi gått mållösa i fyra matcher men samtidigt ser man att spelarna i träning och i gruppen har bra stämning. Vi tror att det kan handla om en ketchupeffekt här, får vi bara göra ett mål så kommer det att släppa.

Börjar en fast startelva att forma sig nu eller är det fortsatt rörligt?

Det är svårt att säga att det skulle vara fast, men det är klart att de spelarna som presterat bra tar det med sig. Det har inte varit lika mycket byten i de två senaste matcherna till exempel. Det inger en viss trygghet men samtidigt är det hela tiden en fajt om platser på träningarna så inget är skrivet i sten.

Tankar om kvällens motstånd Mjällby AIF?

Det är ett bra fotbollslag som gjort det bra inledningsvis och gjort bra matcher i princip varje omgång, trots att de inte har fått jättemånga poäng. Det är ett lag som har många bollskickliga spelare och som lag verkligen vill spela boll. Det ska bli en spännande utmaning.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*