Inför HIF-Mjällby: “Jag hoppas och tror att HIF kommer ta sig tillbaka upp i Allsvenskan”

Mamudu Moro under mötet mellan HIF och Sirius Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178 /

Efter ett misslyckat cupspel, som dock avslutades positivt med ett oavgjort resultat borta mot BK Häcken, fortsätter HIF nu med förberedelserna inför Superettans seriestart i april. Idag väntar allsvenska Mjällby AIF på Olympiafältet Plan 10 i ännu en träningsmatch för Di Röe. AOH träffade Mamudo Moro, som huserade i HIF mellan 2018 och 2019 och numera spelar i just Mjällby, inför dagens match.

Du spenderade två säsonger i HIF och var bland annat med och tog laget upp i Allsvenskan igen. Hur känner du kring din tid i klubben som helhet?

HIF är en bra klubb som jag trivdes väldigt bra i. Jag tyckte om hur de behandlade mig när jag var där, och alla supportrar och alla kring laget som gav mig mycket stöd och kärlek.

Hur upplevde du att gå skilda vägar med HIF efter 2019?

Det är svårt att säga. I fotboll kan allt hända så det gäller att inte titta alltför långt framåt, utan att bara ta saker som de kommer. Jag tycker fortfarande om klubben mycket dock så vem vet, jag kanske kommer finna mig på Olympia igen någon gång i framtiden.

Sedan du lämnade har du återvänt till Mjällby igen. Hur har det fungerat, samt hur upplevde du förra säsongen?

Det har gått bra för både mig och klubben, så det har bara känts bra att vara tillbaka i Mjällby. Förra säsongen fick jag spela en del, men samtidigt hamnade jag ibland på bänken och andra gånger utanför truppen. Det är så det är dock. Alla måste få spela och som ett lag är det viktigt att alla får visa vad de går för.

Hur ser du på den kommande säsongen för egen del, samt för klubbens del?

Jag hoppas att laget fortsätter göra bra ifrån sig, och det förväntar jag mig att vi kommer göra också. För egen del handlar det om att försöka hjälpa laget så mycket som möjligt, främst genom att göra mål. Om laget går bra och jag gör många mål så är jag nöjd.

Mamudu Moro under sin tid i HIF
Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRN /

Vad tror du om matchen mot Helsingborg idag?

Jag tror det kommer bli en bra match. HIF har precis som vi ett bra lag, så det kommer bli en vacker match mellan två bra lag tror jag.

Slutligen, vad tänker du kring HIF:s kommande säsong?

Jag hoppas och tror att HIF kommer ta sig tillbaka upp i Allsvenskan, då det är en stor klubb som verkligen hör hemma i den högsta serien. Jag kommer även att försöka se på så många HIF-matcher som möjligt, precis som jag gjorde under förra året. Så länge jag inte har träning eller match samtidigt som HIF spelar, så kommer jag försöka titta och heja på laget från mitt håll.

Att Mjällby tar dagens match på stort allvar är tränaren, Christian Järdler, tydlig med till klubbens hemsida

– HIF har fått behålla en oväntad stor del av sin allsvenska trupp och de har ett bra och välmeriterat lag. Jörgen Lennartsson är en mycket erfaren tränare och de kommer säkert bli ett topplag i Superettan. De gjorde en bra match mot Häcken i helgen då de fick 1-1 på bortaplan. Vi kommer att rotera lite i laget då vi har ett par spelare som förtjänar speltid och en chans att starta matchen.

– De som missar matchen är sedan tidigare skadade Jasen Khayat, Herman Johansson, Hampus Holgersson och Andreas Blomqvist som är inte aktuella för spel. Eric Björkander och David Löfquist har varit sjuka i slutet på veckan och kommer inte följa med till Helsingborg. Adam Petersson är även han tveksam till spel, avslutar den förre HIFaren

HIF kommer till spel med följande trupp:

2. Ravy Tsouka
4. Andreas Granqvist
6. Andreas Landgren
8. Vladislav Kreida
9. Alhaji Gero
10. Rasmus Jönsson
11. Max Svensson
13. Wilhelm Loeper
14. Casper Widell
16. Jakob Voelkerling Persson
18. Alexander Nilsson [mv]
20. Dennis Olsson
21. Charlie Weberg
23. Noel Mbo
24. Emil Hellman
31. Adam Kaied
39. Anthony van den Hurk
50. Nils Arvidsson [mv]

Matchen spelas på Olympiafältet med start klockan 14.00

AOH drivs, sedan 2009, på ideell basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*