Inför HIF – IFK Norrköping

HIF-Norrköping

Senast mot Halmstad spräcktes både målnollan och första vinsten inkasserades. I morgon är det dags för andra matchen för säsongen på Olympia då IFK Norrköping gästar. Blir det andra raka segern då? 

Frågan är om första vinsten på Olympia denna säsong också bärgas, då HIF som bekant spelade 0-0 i hemmapremiären mot Falkenberg. Om man ska titta bakåt i historien, i alla fall på 2000-talet, så brukar HIF dock ha svårt för Peking på Olympia. När man tar en titt i statistiken så ser man att HIF inte har vunnit mot Norrköping hemma sedan 2000, då det blev 3-1. Det ska dock nämnas att IFK har varit nere i superettan under två omgångar på 2000-talet (2003-2007, 2009-2010). Övriga matcher har slutat i fyra oavgjorda och tre förluster för HIFs del. De två senaste mötena på Olympia har dessutom slutat 0-0. Vi kan alltså räkna med en tuff match i morgon, förhoppningsvis mer målrik än dem senaste och med ett lyckligt resultat.

Foto: Bjarki Tordarson
Får vi se Peter Larsson göra allsvensk årsdebut imorgon?
Foto: Bjarki Tordarson

I truppen kan vi konstatera att Calle Johansson är tillbaka efter sin fotskada som höll honom borta från spel mot HBK, och även att lagkapten Larsson är på väg mot matchform efter sitt deltagande (45 minuters spel) i U21-matchen i veckan. En vecka där spelarna haft matchledigt och istället enbart fokuserat på träning.

– Veckan har varit bra tycker jag. Även om jag gillar att spela täta matcher, eftersom det är det som killarna tycker är det absolut roligaste, så är det skönt att få in en träningsvecka där vi kan träna lite på att underhålla den fysiska statusen. Eftersom vi löper ganska mycket när vi spelar så krävs det att vi kan göra det också. Det har vi kunnat göra nu och jag är väldigt nöjd med att vi kunnat få en bra vecka, säger manager Henrik Larsson till HIF.se.

Ledarstaben tycker att de har bra koll på motståndarna för morgondagen, och Henke vet vad man ska se upp med.

– Det är ett lag som bygger mycket på lagkaptenen Andreas Johansson, Daniel Sjölund på mitten tillsammans med islänningen Arnor Traustason och framför allt Emir Kujovic där framme. De flesta spelen går genom honom. Vi måste vara vaksamma.


HIF – IFK Norrköping  | 19.00 Olympia

Matchtrupp:
1. Matt Pyzdrowski (mv), 2. Carl Johansson, 3. Frederik Helstrup, 4. Fredrik Widlund, 5. Johan Mårtensson, 6. Andreas Landgren, 7. Mattias Lindström, 8. Victor Pálsson, 9. Robin Simovic, 14. Lalawélé Atakora, 15. Emil Krafth, 18. Jordan Larsson, 19. Darijan Bojanic, 20. Emmanuel Boateng, 24. Anton Kinnander, 26. Peter Larsson, 28. Jere Uronen, 30. Pär Hansson (mv), 42. Astrit Ajdarevic.

Indisponibla:
10. Anton Wede (lår)
13. Alexander Achinioti-Jönsson (höft)
16. Mikael Dahlberg (rygg)
21. Mohamed Ramadan (axel)
29. Jesper Björkman (huvud)

Kom till Olympia i morgon och bär fram spelarna till första hemmasegern. Laget behöver allt stöd dem kan få! För de som vill värma upp innan match finns Fotbollsbaren på The Tivoli att tillgå för alla hemmasupportrar, som håller öppet från kl 16.

Startelvan, om undertecknad fått bestämma

Hansson

Krafth – P.Larsson – Helstrup – Uronen

Lindström – Mårtensson – Ajdarevic – Atakora

Simovic – Jordan

 

Emil.Carlsvärd.BBL

1 kommentar

  1. Köper Astrit på mitten då jag tror hans kvalitéer kommer mer till sin rätt där än på topp, men är Calle klar igen tycker jag vi ska köra på spela ihop vårt framtida (?) mittlås – Peter kan bli en perfekt ersättare när det behövs både som stabil klippa i försvaret eller som offensivt vapen i en sista-minuten-jakt på mål vid fasta situationer…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*