Inför HIF-Falkenberg: ”HIF har ändå ett visst övertag”

201129 Falkenbergs Edi Sylisufaj och Helsingborgs Barndur Henriksson Olsen under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Helsingborg och Falkenberg den 29 november 2020 i Helsingborg. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN / COP 115 / AB0026

HIF och tisdagens gäster på Olympia, Falkenbergs FF, har haft en hel del gemensamt genom åren. Tränare och spelare som kommit och gått mellan klubbarna. Den senaste gemensamma nämnaren är att båda lagen förlorade mot smålänningar i senaste matchen och därför kommer grymt revanschsugna.

Gästerna var väldigt besvikna efter förlusten mot Jönköping Södra. FFF hade 18-7 i skott. 18-3 i hörnor. Men det blev ändå 2-3-förlust hemma mot Jönköpings Södra.

Precis som HIF vill Falkenberg slå vakt om sina unga talanger och nyligen skrev kontrakt med trion Lucas Sibelius, Oskar Christiansson och Melker Larsson, som alla är 18 år.

Den sistnämnde, har redan fått prova på hetluften då han satt på bänken när FFF mötte Trelleborg för en månad sedan.

HIF och Falkenberg har drabbat samman totalt 21 gånger genom åren, i olika sammanhang och HIF har vunnit 12 av matcherna medan sju slutat oavgjort. Det har alltså bara blivit två förluster.

I det som FFF som kommer till Olympia ingår bland andra Anton Wede som gjorde några säsonger i HIF. Han spelade i klubben 2015-2017 och hade sällskap av brorsan Calle de två sista åren.

Hasse Eklund står inför utmaningen att lotsa Falkenberg tillbaka till Allsvenskan

Falkenberg har haft det tufft i år och i maj sparkades tränaren Hasse Eklund, vilken ju också har ett förflutet i HIF, både som spelare och tränare. Avskedandet kom efter fyra raka förluster. Nu leds laget av Tobias Tuvesson med Jonas Axeldal som assisterande.

Tränarbytet verkar dock inte ha gett önskad effekt eftersom FFF ligger näst sist i tabellen men det är ju jämnt i botten så hoppet lever givetvis om förnyat kontrakt.

HIF behöver dock bättra på sin hemmastatisk och börja leva upp till de nu återvändande supportrarnas förväntningar. Dessutom krävs det trepoängare om laget ska hänga på i toppen och ha chansen till en snabb återkomst till allsvenskan. För närvarande är det ju ”lillebror” Landskrona som imponerar och är på väg mot serieseger! Som HIF- are skäms man ju nästan. HIF har tre matcher framför sig innan första derbyt mot BoIS, som äger rum den 10 augusti på Olympia. De tre poängen bör generera nio poäng. För tillfället är HIF 10 poäng bakom BoIS, men med två matcher färre.

Det gäller förstås att inte ta ut något i förskott men ett ”skadeskjutet” Falkenberg, efter den svidande förlusten mot J Södra, bör vara ett överkomligt byte för HIF.

Det är dags att HIF visar ”vem som bestämmer” på Olympia.


Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår bevakning av världens finaste förening!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*