Inför HIF-Djurgårdens IF

Sista matchen innan EM-uppehållet väntar för HIF imorgon när Djurgården gästar Olympia. En seger innan ledigheten är något som laget är ute efter.

Det hade varit mumma att ta tre poäng. Det är lite godare att gå på semester när man vunnit den senaste matchen. Även om inte den här matchen är viktigare än någon annan när man summerar på sluttampen, så hade det varit skönt att få en bra prestation och tre poäng in i semestern, säger HIF:s manager Conny Karlsson.

Djurgården står som bekant för motståndet och från fjolårets möte på Olympia finns det bara positiva bilder. Då vann HIF med 3-0. Årets upplaga av Djurgården har blandat och gett.
Man har massor med oavgjorda matcher. Prestationsmässigt har jag ingen uppfattning om, men resultatmässigt tror jag att man tycker att man borde ha fått ut mer av laget. För spelare för spelare så tycker jag att Djurgården har ett bra fotbollslag.

HIF kom senast från en spelmässigt bra genomförd match borta mot Kalmar FF trots det oavgjorda resultatet. För att det ska bli tre poäng imorgon krävs det hundra procent koncentration.
Viktigt blir att vi har rätt fokus. Att vi har fokus på den matchen och inte på vad som ska ske när man ska gå på ledighet. Vi ska verkligen fokusera på att få bra prestationer i 90 minuter.

Skadeläget i HIF har ljusnat betydligt sedan senast. Ett par dagars extra vila mellan matcherna har gjort att trion med Erik Sundin, Mattias Lindström och Emil Krafth tillfrisknat.

18-mannatrupp:

Målvakter: 1. Daniel Andersson, 30. Pär Hansson.
Backar: 3. Loret Sadiku, 15. Emil Krafth, 16. Joseph Baffo, 23. Erik Wahlstedt, 24. Erlend Hanstveit, 28. Jere Uronen.
Mittfältare: 2. Marcus Bergholtz, 5. Daniel Nordmark, 6. May Mahlangu, 7. Mattias Lindström, 8. Ardian Gashi, 13. Rachid Bouaouzan.
Anfallare: 9. Erik Sundin, 10. Álvaro Santos, 11, Thomas Sörum, 19. Alfred Finnbogason.

Indisponibla:

4. Walid Atta (underben)
14. Erik Edman (vad)
21. Christoffer Andersson (ledband knä)

1 kommentar

  1. Också Whalen var ju skoj höra är klar för lät mer negativt i förrgår – annars är det bara de mer långtidsskadade kvar på listan samt den som har mer minuter på narapatens bänk än avbytarbänken -:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*