Inför HIF-Brage “HIF måste vinna mot Brage för att visa ryggrad”

211026 Helsingborgs Viktor Lundberg och Casper Widell deppar under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och GAIS den 26 oktober 2021 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0312

HIF måste studsa tillbaka efter plattmatchen mot GAIS för att inte hela årets säsong ska sluta i ett praktfiasko.

Efter plattmatchen mot GAIS i tisdags måste HIF vinna hemma mot Brage från Borlänge på söndag. Så länge chansen att nå en av de tre topplatserna som innebär direktuppflyttning eller kval till allsvenskan, måste man ge allt och lite till och gå för seger i de matcher som återstår.

210509 Helsingborgs Vladislav Kreida och Brages Noa Williams under fotbollsmatchen i Superettan mellan Brage och Helsingborg den 9 maj 2021 i Borlänge.
Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / COP 173 / DE0052

Brage har också mycket att spela för på söndag, eftersom laget är indraget i bottenstriden och kämpar för sin överlevnad i superettan. Dalmasarna från Borlänge har vaknat till i de senaste omgångarna och tagit fem poäng mot Öster, Norrby och Sundsvall, och ligger i nuläget på negativ kvalplats med häng på i första hand AFC, Akropolis, och Västerås. Så det är en tuff utmaning som väntar HIF på söndag mot ett hungrigt Brage som tänker sälja sig dyrt. HIF å sin sida vände en negativ trend när man besegrade Falkenberg med 4-1. Mot Falkenberg lossnade allt i andra halvlek när man spelade ut hemmalaget och när Anthony van den Hurk gjorde hattrick. Mot GAIS var HIF tillbaka i den lunkfotboll som präglat laget under stora delar av året. Man kan bara konstatera att man inte har den mentala styrkan att dominera en match, eller vända spelet när det har gått i stå.

Med fem poäng upp till Sundsvall, och med tio poäng upp till Värnamo har HIF fortfarande en teoretisk chans att nå någon av de tre översta platserna, som innebär allsvenskt avancemang eller kval. Så länge man har möjligheten måste man ta uppgiften på maximalt allvar, och se till att vinna matchen mot Brage på söndag. HIF förstörde läget för sig själva när man förlorade mot GAIS, och bjöd in Trelleborg och BOIS, som nu är en respektive två poäng bakom, i matchen om kvalplatsen. Nu finns inga livlinor kvar, det är bara segrar som räknas för HIF, så matchen på söndag på Olympia är ännu en av de måste vinna-matcherna som återstår av årets seriespel.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*