Inför Helsingborgs IF – IFK Göteborg

 

Foto: Samone Klinteberg
Första matchen utan Victor Pálsson i mittlåset.
Foto: Samone Klinteberg

Ikväll startar allsvenskan om efter landslagsuppehållet och allsvenskan går in i sitt slutskede. Inför matchen ligger HIF på sjunde plats i tabellen, en placering som känns som en rimlig slutplacering när vi får summera året.

Den sista matchen innan uppehållet slutade med en blytung förlust hemma mot Malmö FF, siffrorna skrevs till 0-3, vilket var trist då HIF var i en god form innan.

– På ett sätt har det varit halvtråkigt med tanke på att vi fick stryk hemma sist. Man vill gärna ut så fort som möjligt för att revanschera sig igen. Samtidigt var det skönt med ett litet uppehåll för att kunna koppla bort fotbollen och ta in lite mer energi, säger HIF:s manager Henrik Larsson till klubbens hemsida.

Foto: Samone Klinteberg
Blir det fullt på Södra stå ikväll?
Foto: Samone Klinteberg

Under uppehållet har tränarstaben arbetat mycket med anfallsspelet, man har velat finslipa och förstärka spelet på den sista tredjedelen för att skörda mer poäng.

– Någonting som vi måste göra är att hitta in betydligt mer bakom motståndarnas backlinje. Det kan man göra på ett långt spel och du kan göra det via instick. Vi har tränat och tänkt till lite, framför allt på den lite längre bollen. Då är det vissa moment som måste vara bra, fortsätter Henrik Larsson.

Idag gästas man av ännu ett topplag, det blåvita laget från Göteborg – IFK – kommer med ett gott självförtroende och vid tre poäng tar de över serieledningen.

– Det är ett topplag som kommer hit igen. Förhoppningsvis blir det minst lika mycket folk som senast. Det är en match som man måste älska att spela som spelare. De är där uppe och vi är där vi befinner oss. Men mig veterligen så är det aldrig en match som avgörs på grund av vilken placering man har i tabellen. Utan du måste ut och göra jobbet, avslutar Henrik Larsson.

Matchtruppen: 
1. Matt Pyzdrowski (mv)
2. Carl Johansson
3. Frederik Helstrup
4. Fredrik Widlund
5. Johan Mårtensson
6. Andreas Landgren
7. Mattias Lindström
9. Robin Simovic
10. Anton Wede
11. Arnór Smárason
13. Alexander Achinioti-Jönsson
14. Lalawélé Atakora
18. Jordan Larsson
19. Darijan Bojanic
20. Emmanuel Boateng
28. Jere Uronen
29. Jesper Björkman
30. Pär Hansson (mv)
Indisponibla:
16. Mikael Dahlberg (rygg)
22. Rade Prica (avstängd)
26. Peter Larsson (hjärnskakning)
bbl_jimmy_fors

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*