Inför Halmstads BK – HIF

Samone Falkman

Nio dagar har gått sedan laget tog en klar hemmaseger mot Öster, nu väntar tre raka bortamatcher och den första är ikväll mot Halmstad.

*****

Mycket har figurerat kring May Mahlangus skada i veckan, den explosiva innermittfältaren slet av hälsenan under söndagens träning och är borta resten av året. Givetvis är det ett stort avbräck för laget och det är inte en spelare man ersätter rakt av, däremot finns där spelare i truppen som kan gå in och göra ett stort avtryck för framtiden, en av dessa är Rasmus Lindgren.

Den personliga önskan vore att han fick förtroendet att starta kvällens match på Örjans Vall men utifrån träningarna i dagarna pekar allting på att Walid Atta får spela innermittfältare igen, en roll som han hade mot Öster senast. På sikt lär Rasmus dock få sin chans och det är bara att hoppas att han är på tårna och ser till att förvalta den väl.

Matchen ikväll är den uppskjutna matchen från omgång tolv, vid en eventuell vinst passerar man både AIK och Malmö i serien och återtar serieledningen. Förutsättningarna är goda, även om Christoffer Andersson är avstängd efter sitt hjärnsläpp senast är Mattias Lindström och Ardian Gashi tillbaka efter sina.

*****

Matchtruppen:

Målvakter: Daniel Andersson, Pär Hansson

Försvarare: Loret Sadiku, Walid Atta, Emil Krafth, Joseph Baffo, Erlend Hanstveit, Peter Larsson

Mittfältare: Mattias Lindström, Ardian Gashi, Rasmus Lindgren, Daniel Nordmark, Elias Andersson, David Svensson

Forwards: Robin Simovic, Alvaro Santos, Arnór Smárason, David Accam

*****

Förmodad startelva:

Hansson – Krafth, Sadiku, Larsson, Hanstveit – Lindström, Gashi, Atta, Accam – Smárason, Simovic

bbl_jimmy_fors

1 kommentar

  1. Jo, Rasmus hade man unnat chansen men ikväll mot ett tufft (?) spelande HBK, nog inte helt fel med Atta som kan stångas & ta nickdueller med HBK:s starka kort på den avdelningen…

    Ingen Järdler idag men med både Landgren, Liverstam & Jens G på bänken har vi en del potentiella “släkten-är-värst” typer men det ska vi sätta P för genom att ta tag i taktpinnen direkt i kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*