Inför Häcken-HIF “Det finns säkert spelare i truppen som hade velat ha lite förberedelser på konstgräs men detta är ett beslut vi fattat i gruppen”

Efter en lyckad premiär så beger sig HIF nu upp till Göteborg och mötet med BK Häcken. Vi fick tag i HIFs assisterande tränare, Christoffer Andersson, för att stämma av läget i truppen och hur han ser på dagens match

En fin inledning på säsongen med en 3-1-seger vinst mot Norrköping, hur har känslan vart i truppen dagarna efter matchen?

Det var givetvis positivt att starta med tre poäng inför mycket publik. Vi vet att vi har en tuff start på säsongen men vi visade att vi kunde mäta oss med Norrköping. Det har vart några dagar av glädje men sen har vi haft fullt fokus på nästa match.

Ny tuff match väntar mot Häcken uppe i Göteborg, hur går tankarna inför denna match?

Vi vet att det är ett bra lag, framförallt offensivt, med en väldigt stark trupp. Det kommer bli en utmaning men efter tre poäng i premiären är det bara gött att komma upp och få möjligheten att ta ytterligare tre poäng.

Vad förväntar ni er för matchbild?

Vi vet att de är ett bra lag offensivt, att de är bra på att ställa om och att de gillar att komma i ”spelyta två” framför vår backlinje. Den ytan gäller att försvara bra och inte låta dem får för mycket tid och plats men det finns svagheter att utnyttja.

Nytt underlag, har det påverkat er förberedelse inför matchen?

Nej, det har egentligen vart samma. Alla konstgräs skiljer sig ifrån varandra och om vi skulle kört på konstgräs hela veckan skulle detta slitit på ljumskar och fotleder i onödan. I går tränade vi inne på Olympia, det är en så fin plan och där det går snabbt så det liknar konstgräs i snabbheten. Sedan finns det säkert spelare i truppen som hade velat ha lite förberedelser på konstgräs men detta är ett beslut vi fattat i gruppen.

Till sist, först Norrköping sedan Häcken, två tippade toppkandidater. Är det något man tänker på inför matchen?

Det är framförallt spännande att få mäta oss med dessa. Det var en lyckad första match och alla är taggade på mäta oss med ett bra lag en gång till. Sen är det viktigt att komma ihåg att nollställa sig inför varje match för då kan man göra en bra säsong.

Vill du läsa mer om matchen och våra motståndare, BK Häcken, kan du göra det här

I veckan förstärkte HIF på målvaktssidan. Efter vinsten senast så bekräftade PeO att det är Kalle Joelsson som får fortsatt förtroende mellan stolparna.
Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

HIF åker upp till Göteborg med följande trupp:

1. Tom Glover (mv)
4. Andreas Granqvist
5. Johan Persson
6. Andreas Landgren
7. Anders Randrup
8. Mamudu Moro
9. Rasmus Jönsson
10. Alexander Farnerud
11. Adam Eriksson
14. Mohammed Abubakari
15. Max Svensson
20. Wanderson do Carmo
21. Charlie Weberg
25. Kalle Joelsson (mv)
26. Kundai Benyu
36. Noel Mbo
57. Markus Holgersson
69. David Boysen
99. Andri Bjarnason

Matchen spelas på Bravida Arena med start klockan 16.00. Kan du inte vara på plats så finns det också möjlighet att följa matchen via Cmore Fotboll

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*