HIF reser till Medelpad för att möta GIF Sundsvall och det är skilda världar som möts. Det är ett HIF som är klara för nästa säsong av Allsvenskan medan Sundsvall ligger på kvalplats och är i stort behov av poäng. 

Det är med ovan förutsättningar som HIF går in i denna match. Rent krasst behöver HIF inte ta mer poäng de två återstående matcherna då man redan är ett allsvenskt lag säsongen 2020. Detta gör också att man kan spela utan press i de två sista matcherna, något som kan vara både bra och dåligt vilket vår tränare Olof Mellberg var inne på i HIFs inför-intervju.

Andreas Granqvist som skadade sig senast mot Häcken finns inte med och detsamma gäller för Mohammed Abubakari som är avstängd efter det röda kortet i samma match. Även Alhadji Gero är avstängd efter sitt gula senast. Detta bäddar för att vi får se lite ”nya” ansikten i HIFs elva och kanske är det läge att i de två sista matcherna för säsongen bygga inför 2020 och testa lite nytt?

När lagen möttes i våras blev det 1-1 på Olympia, en match som HIF dominerade och nog borde ha vunnit men där Sundsvall tog ledningen genom Linus Hallenius innan David Boysen kvitterade för HIF. Båda dessa spelare har lämnat respektive lag och Allsvenskan för spel utomlands.

Med andra ord ska det bli intressant att se hur HIF tacklar denna match där det finns en klar risk för att hemmalaget är mer motiverande. Sundsvalls direkta bottenkollegor AFC och Falkenberg möter varandra i sista matchen och eftersom Sundsvall har AIK borta i sista matchen krävs troligtvis ett bra resultat i denna match för att man ska ha chans på den där kvalplatsen.

Som sagt, det är två världar som möts.

Matchen spelas på NP3 med start 13.30

Föregående inlägg Ex-HIFare klar för Black Leopards
Nästa inlägg ”Det blir en tuff match på konstgräset”- Alexander Tengryd

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: