Inför GAIS – med P-O Ljung

Dagens träning på Olympia lockade en hel del supporters som ville visa sitt stöd inför morgondagens match mot GAIS på Gamla Ullevi i Göteborg.

En bortamatch som traditionellt sett brukar passa Helsingborg bra. Visste ni förresten att den senaste bortaförlusten mot GAIS inträffade för mer än 26 år sedan. Närmare bestämt 1985-07-14, i dåvarande Division 2 södra.

Men vi gör som vi brukar och backar bandet lite. Närmare bestämt till den förra matchen som utspelade sig i Borås. En match som dessvärre blev förlust, men som ändå hade en del positivt värt att ta med sig på vägen.

– Först och främst gladdes vi åt det stora bortaföljet, som naturligtvis gav spelarna en extra adrenalinkick. Tyvärr lyckades vi inte få med oss resultatet denna gången, men vi lovar bjuda tillbaka.

– Elfsborg är en svår bortamatch. Och det finns saker från matchen, speciellt defensivt över stora delar av planen, som vi inte är nöjda med. Men ändå skapar vi en hel del målchanser och kunde med lite flyt ha lämnat Borås med såväl en som tre poäng.

Förluster tillhör ju inte vanligheterna i år. Hur laddar man om?

– Vi behåller och kör vidare på de rutiner som vi har haft under året. Det har inneburit en trygghet och har tagit oss så här långt, så det finns ingen anledning att ändra på något där. 

Åter till matchen. Vad tar ni lärdom av inför den kommande cupmatchen? 

– Inga större nyheter egentligen. Det fanns en viss osäkerhet inför matchen om hur de skulle välja att formera laget, men det blev inga större överraskningar där.  Vi har rätt bra koll på dem och nu hoppas vi på ytterligare en välspelad match, med ett annat resultat förstås. Vi är sugna på att försvara vårt cupguld i år.

Någon risk att man vilar en del spelare då i samband med allsvenskans sista omgångar?

– Nej!

GAIS imorgon och det ryktas om mycket folk.

– Låter bra. Och det går knappt att förklara i ord, vad det betyder för killarna på plan att ha ett stort stöd med sig på bortaplan.

– Hoppas att alla föregår med gott exempel, så vi tillsammans får njuta av en riktig fotbollsfest.

Vad säger du annars om årets GAIS så här långt?

– Det är en positiv överraskning, i vart fall för egen del. Inför säsongen tyckte jag att det såg lite tunnt ut på forwardsfronten, men så fick de in ett par nyförvärv. Och Alexander Axén gör ett bra jobb – de verkar ha ett schysst go i gänget.

– De har en hårt arbetande backlinje som är väldigt starka i duellspelet. Och fram till Johan Mårtenssons sorti i somras hade de helt klart en av allsvenskans starkaste mittfält. Dessutom har de duktiga yttrar, kanske främst i Mervan Celik som gör en bra säsong.

Hur ser egna truppen ut inför morgondagen, några skador som stör?

– Det blir samma trupp som senast. Glädjande att Christoffer Andersson, Johan Eiswohld och Hannu Patronen samtliga är tillbaka i full träning. Dessvärre är Mohamad Ramadan och Lucas Ohlander fortfarande borta. Ohlander var på väg tillbaka, men fick häromdagen problem med sin tå och fick avstå dagens träning.

Kan vi förvänta oss samma startelva som mot Elfsborg?

– Det kan bli någon förändring, men det får du i så fall se imorgon.

 Och så vitt AOH erfar så skulle en startelva imorgon kunna se ut enligt nedan:

Hansson

Wahlstedt Baffo Holgersson Hanstveit

Lindström May Gashi Andersson

Sundin Sörum

Vilket också ger en riktigt stark bänk med:  D.Andersson, Patronen, Edman, Carlsén, Skjelvik, Lydson, Thern, Àlvaro.

Ta tåget till matchen mot GAIS imorgon.

Pris: SEK 230:- (medlemskrav i HIF, Kärnan eller HIF Vännerna krävs för att få ta del av erbjudandet.)

Avgång från Knutpunkten: 10:35
Ankomst Göteborgs central: 12.19

Avgång Göteborgs central: 16.37
Ankomst Sundets Pärla: 18.39

 

Det lär bli gott om folk på matchen.

“Supporterklubben Makrillarna fyller 50 år i år. 50 år av stöttande av GAIS. Ett fantastiskt arbete från många under en väldigt lång tid. Ingen nämnd, ingen glömd. Ett led i firandet är att GAIS bjuder alla medlemmar 2011 eller 2012 på matchen nu på söndag mellan GAIS och HIF.” (saxat från gais.se)

TV-inslag med P-O från gårdagen (HD)

Inför match (GAIS)

1 kommentar

  1. Ca 5300 sålda biljetter enligt länken till “Inför match (GAIS) – undrar om de räknat med HIF:s bortafölje som man tycker borde bli lika stort som senast även om det bara blir ett tåg istället för 5 bussar men sen kommer ju många till som reser för egen maskin…

    Ska bli trevlig nu när ett resultat gått vägen – så återstår att se vad “lillebror” hittar på mot AIK men viktigast är vad HIF gör och vi på läktarna ska göra allt som 12:te spelaren kan göra för att stötta Connys röd-blåa hjältar – ses i Götet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*