Inför FFF-HIF: “Vi måste studsa tillbaka mot Falkenberg”

181007 Falkenbergs Per Karlsson och Tibor Joza fšrsvarar mot Helsingborgs Wanderson Do Carmo under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Falkenberg den 7 oktober 2018 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 92124

Vid en seger håller man Falkenberg på behörigt avstånd under sig, men vid en förlust flåsar fjolårets superettankolleger “di röe” i nacken, och då öppnar sig avgrunden till nedflyttningsregionen på allvar.

Låt oss nu hoppas att den senaste matchen när HIF förlorade hemma mot Örebro med 1-4, blir årets enda totalgenomklappning. Redan nu på lördag står man inför nästa sexpoängsmatch borta mot Falkenberg, så det gäller att studsa tillbaka snabbt. Vid en seger håller man Falkenberg på behörigt avstånd under sig, men vid en förlust flåsar fjolårets superettankolleger “di röe” i nacken, och då öppnar sig avgrunden till nedflyttningsregionen på allvar. Så matchen är väldigt betydelsefull, inte minst för HIF-spelarnas självförtroende. Speciellt försvaret måste ladda om ordentligt eftersom deras insats senast var riktigt usel.

HIF och Falkenberg har många gemensamma nämnare. HIF-tränaren Henrik Larsson hade en tränarsejour hos hallänningarna 2014 när han sensationellt lyckades få laget att stanna kvar i allsvenskan. Nuvarande tränaren i FFF, Hans Eklund, har ju en imponerande aktiv karriär i HIF, plus en period som tränare hos “di röe”. Falkenbergsspelarna Anton Wede, Hampus Nilsson och Calle Johansson har alla spelat i HIF. De bägge lagen tog dessutom gemensamt stegen upp i allsvenskan från superettan i fjol.

De båda lagen brukar bjuda på jämna matcher eftersom de känner varandra väldigt väl. När de möttes på Olympia i våras slutade matchen 1-1 efter en blek HIF-insats där Andri Bjarnason lyckades kvittera på slutet. Falkenberg kommer till lördagens match med stärkt självförtroende efter hemmasegern med 2-0 mot Sundsvall i den senaste omgången. HIF behöver verkligen repa mod efter storförlusten mot Örebro på Olympia.  FFF är, statistiskt, mycket starkare på hemmaplan än borta. Man har spelat in sju poäng av nio möjliga hemma på Falcon Alkoholfri Arena sen sommaruppehållet, så HIF står inför en mycket tuff utmaning. Det var oroande att se den tungt rutinerade försvarslinjen Eriksson, Granqvist, Liverstam och Holgersson agera så förvirrat under 75 minuter efter Örebros kvitteringsmål till 1-1 i måndags. Örebros anfallare styrde och ställde som de ville. Nu hoppas vi att dessa HIF-are rannsakar sina insatser i veckan, och plockar fram den kapacitet de egentligen besitter till på lördag.

Alhadji Gero, och resten av laget, hade en jobbig kväll mot Örebro senast. Nu hoppas vi på revansch, mot Falkenberg, imorgon Foto: Johan Lilja

Det hade också varit intressant att bänka Wanderson och låta Filip Sjöberg eller Daniel Hafsteinsson starta matchen eftersom man måste ha in speed och passningsskicklighet på det offensiva mittfältet. Gero behöver också understöd i anfallsspelet så det hade varit välkommet med ytterligare ett nyförvärv på den positionen. Alla vet att HIF-spelarna och tränaren Henrik Larsson är väl införstådda med vikten av en seger i Falkenberg, så nu är det upp till bevis om man inte, på allvar, skall dras in i bottenstriden under hösten.

HIF kommer till spel med följande trupp:

Matchen spelas på Falcon Alkoholfri Arena med start klockan 18.00

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*