Inför Elfsborg – med P-O Ljung

Premiären avklarad och det blev seger även om det satt långt inne – Nöjd?

– Det är alltid speciellt med premiär och det var viktigt med vinst. Mjällby är ett starkt hemmalag och derast senaste hemmaförlust, var faktiskt även den mot oss. (26/4-2010 red´s anm.)

Intryck från premiäromgången i övrigt?

– Att Örebro vinner borta mot IFK Göteborg är naturligtvis starkt, men hemmalaget drabbades tidigt i andra halvlek av en utvisning, vilket naturligtvis påverkar. Derbyt i Stockholm drog mycket publik och jag tror nog att båda lagen i efterhand är nöjda med ett oavgjort resultat. Men annars inga resultat som stack ut direkt mer än något annat.

Vilka är inte tillgängliga för spel i helgen?

– Joseph Baffo är dessvärre borta. Likaså Patronen som ännu inte är återställd efter sin hjärnskakning, samt Mohamed Ramadan som fortfarande har problem med sitt knä. Sen under dagens träning fick Raschid känning av skadan som han ådrog sig i premiären mot Mjällby. Vi får väl se hur pass allvarligt det är i samband med morgondagens träning på Heden. (*uppdaterat 9/4 – Joseph Baffo är tillgänglig för spel på söndag)

(Lokaltidningen rapporterar om att Raschid kan bli borta upp emot en vecka.)

Med Raschid eventuellt ej tillgänglig, så finns det ett par olika alternativ till hur man väljer att formera mittfältet. Gashi och May lär med största sannolikhet starta centralt och en utav yttermittfältsplatserna tar Rasmus Jönsson troligtvis hand om, medan Mattias Lindström och Marcus Bergholz lär slåss om den andra. Ett annat alternativ kan vara att Christoffer Andersson flyttas upp från sin backplats och ersätts av Marcus Holgersson.

Söndag och äntligen hemmapremiär på ett välfyllt Olympia. Vad kan vi förvänta oss?

– Vi kommer att gå ut och spela vårt spel som vi brukar göra och hoppas kunna erbjuda Olympiapubliken på en god underhållning.

– Jag misstänker dock att det kan bli lite försiktigare från Elfsborgs håll. De har stundtals tendenser att bli för optimistiska i sin offensiv, vilket också har lett till att de släpper in en hel del mål. Men det är ett passningsskickligt lag med gott om individuellt skickliga spelare. Och inför året har de förstärkt truppen med såväl David Elm, som hemvändande Lasse Nilsson. Det är lätt att förstå varför Elfsborg är förhandstippade favoriter hos flera.

Jon Jönssons skada i premiären gör att Elfsborg tvingas laborera om i försvaret direkt. Hur mycket påverkar sånt?

– Jag tror inte Elfsborg är lika beroende av enskilda spelare, som kanske mindre klubbar är. De har fullgoda ersättare på samtliga positioner och ersättare som Martin Andersson vet hur man fyller upp luckan i Jon Jönssons frånvaro.

Imorgon klockan 1000 på Hedens IP gör laget sin sista träning inför hemmapremiären på söndag. Då får vi också svaret på vem som tar den vakanta platsen på mittfältet.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*