Inför Elfsborg-HIF: Kan HIF ta andra raka segern?

190628 Helsingborgs Rasmus Jönsson jublar med lagkamrater efter 0-1 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Örebro och Helsingborg den 28 juni 2019 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

Det är dags för den andra matchen efter uppehållet när HIF åker upp till Borås och ställs mot IF Elfsborg. Kan HIF, i Henrik Larssons andra match som tränare, ta andra raka segern?

HIF besegrade Örebro på bortaplan senast med 1-0 efter ett mål av Rasmus Jönsson. Rasmus har nu lämnat HIF och Allsvenskan och flyttat till Thailand. Efter att Bjarnason lämnat tidigare finns det nu en oro för vem ska göra målen och vem som ska vara det kreativa navet. HIF har matchen mot Elfsborg och sedan matchen mot Sirius hemma innan eventuella nyförvärv kan bli spelklara. Det ska bli väldigt intressant att se hur Henke formerar laget nu när dessa två spelare har lämnat.

HIF jagar alltså sin andra raka seger och efter att resultaten under lördagen, förlust för Sundsvall, Örebro och Kalmar, alla gått med ”Di Röe” har HIF vid en vinst ett väldigt fint läge att skapa sig lite andrum ner mot Sundsvall på kvalplats samt ta sig upp några placeringar. Man ställs mot ett Elfsborg som ligger på en åttondeplats med 17 poäng, HIF ligger på plats 13 med 13 poäng, man har alltså ett fint läge att ta in poäng på Elfsborg. Elfsborg har denna säsong vunnit fyra matcher, kryssat fem och förlorat fyra och laget förlorade senast mot Falkenberg med 1-2.

Elfsborg tränas av Jimmy Thelin som gör sin andra säsong som tränare för boråsarna. Förra säsongen var ingen succé för honom och laget och man var tillsammans med Göteborg ett av de lag som fick en krisstämpel. Denna säsongen har hittills varit en tryggare resa även om det Elfsborg som relativt nyligen slogs i toppen och tog guld i dagens läge känns ganska långt bort.

HIFs målvakt Kalle Joelsson ryktas vara på väg till Norrköping. Förhoppningsvis är spekulationerna inget som påverkar honom imorgon
Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Det har pratats om att nyförvärv ska in i klubben, bland annat den isländske Brynjolfur Willumsson, och Expressens journalist Daniel Kristoffersson har rapporterat om att Kalle Joelsson ska lämna för Norrköping och HIF ska få in deras målvakt David Mitov Nilsson. Än så länge har det dock inte skett något konkret och jag tror inte jag är den enda som väntar med spänning och nervositet på vad som ska ske.

Morgondagens match och dess inramning kommer att präglas av att den inleds med 20 tysta minuter vilket är en protest mot Polisens mer offensiva användning av villkor vid tillståndsgivning för fotbollsmatcher, en protest som Kärnan står bakom. Ni kan läsa mer om detta här

https://raddasvenskfotboll.com

HIF kommer till spel med följande trupp:

Matchen spelas på Borås Arena med start klockan 19.00

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*