Inför cupavgörandet

Säsongens första måstematch närmar sig med stormsteg och den här gången står division 1-laget Tvååkers IF för motståndet. Allt annat än en hemmavinst får ses som en skräll men det räcker inte med bara en vinst för att HIF skall få spela vidare i cupen.

Tre klubbar gör upp om gruppsegern. Örebro och IFK Norrköping, båda 4 poäng, möts på Östgötaporten i Norrköping. HIF, 2 poäng, spelar hemma mot div I-klubben Tvååkers IF. Det kan bli målskillnadsaffär

Det är inte var dag HIF ställs mot Tvååkers IF så det kan ju vara på sin plats att presentera klubben från Halland.

Tvååker är en tätort i Varbergs kommun i Hallands län och kyrkbyn i Tvååkers socken. Den är belägen vid motorväg E6/E20 cirka 15 km sydost om centralorten Varberg. Orten har ca 2500 invånare och det är väl ungefär tre gånger mer än vad som lär dyka upp på ett kylslaget Olympiafält imorgon.

Fotbollen kom till byn 1920 och klubben firar alltså snart 100 år som idrottsförening. Efter en herrans massa år i det lägre seriesytemet så började klubben röra på sig och har, sedan 2006, gjort resan från division 4 till division 1.

Senaste uppgraderingen skedde i höstas genom en högdramatisk avslutning av division 2 västra Götaland. I en ren final, mellan serieledande Eskilsminne och tvåan Tvååker, var det tillslut de rödklädda hallänningarna som kunde dra det längsta strået och vinna med 2-1 på bortaplan. Detta efter ett ledningsmål i 74e minuten som skulle visa sig helt avgörande för utgången av hela säsongen.

Laget består, nästan uteslutande, av spelare från närområdet och lagets främste målskytt 2017, Preparim Beqaj, återfinns numera i Varberg och hans plats kan bli tuff att fylla.

Klubben tränas av den, inte helt obekante, Mattias Lindström, som under flera år spelat i HIF. Den fd mittfältaren har ju en viss cuprutin genom att han bla varit med att vinna den vid två tillfälle (2010 & 2011) men då med rätt röd färg på tröjan! Tyvärr så drabbades Lindström av en utvisning, i samband med förra helgens cupmatch, och är därmed avstängd i morgondagens möte. Istället får HIF-profilen följa matchen som vi andra dvs från läktarplats.

För HIFs del så räcker det inte bara med en seger. Man måste dessutom ösa på rejält framåt och, av erfarenhet, så vet vi att sånt inte låter sig göras på beställning. Samtidigt har Tvååker visat att de kan, om inte rubba, så i alla fall hålla jämna steg med en, på pappret, bättre motståndare. Mot Örebro höll man länge Närkingarna stången och de avgörande målen föll först under matchens sista minuter. Förra helgen såga man ut att skrälla rejält när man hade en 2-0 ledning, mot Norrköping, i paus och Allsvenskarna avgjorde matchen först i slutminuterna med sitt 3-2 mål i den 93:e minuten. HIF måste dessutom vinna med fyra mål, samtidigt som Örebro och Norrköping dela på poängen, för att ta sig vidare till en ev kvartsfinal. Så räkna med att PeO ställer ett offensivt HIF på benen när matchen drar igång klockan 16

HIF, där bla Abubakari kan få debutera för sin nya klubb, kommer med följande trupp:

2. Carl Johansson

6. Andreas Landgren

7. Anders Randrup

8. Mamudu Moro

9. Alex Timossi

10. Darijan Bojanic

11. Adam Eriksson

14. Mohammed Abubakari

15. Max Svensson

16. Mikael Dahlberg

21. Charlie Weberg

23. Jonathan Larsson

25. Kalle Joelsson (MV)

30. Pär Hansson (MV)

35. Casper Seger

37. Carl Thulin

38. Max Mårtensson

99. Andri Bjarnason

Matchen spelas på Olympiafältet och biljetter hittar du bla via Ticketmaster-länken uppe till höger där du söker efter Helsingborgs IF

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*