Inför AIK-HIF: ”AIK är ett av Sveriges bästa lag och regerande svenska mästare”

190308 Assisterande tränare Alexander Tengryd under en träning med det allsvenska fotbollslaget Helsingborg den 8 mars 2019 i Palma. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Efter en viktig seger mot Sirius hemma senast väntar nu serietvåan AIK för HIF. Vi på Allt om HIF tog ett snack med HIFs assisterande tränare Alexander Tengryd för att höra hans tankar om matchen.

Hur går dina tankar kring Sirius-matchen? Vad gjorde ni bra i den matchen?

Först och främst var det skönt med tre poäng. Killarnas arbetsmoral och förmåga att samarbeta är vi väldigt nöjda med. Vi blev för utdragna i vårt försvarsspel i första halvlek och Sirius fick för mycket plats att spela på. Det justerade vi i till andra halvlek och vi blev betydligt tätare. Försvarsspelet gav oss också några bra kontringmöjligheter som var positiva.  Sen är vi väldigt glada över att tre unga spelare fick göra allsvensk debut – killarna gjorde bra avtryck i sina inhopp.

Hur har veckan sett ut för laget?

Veckan har i stora drag handlat om återhämtning då det är relativt tät mellan matcherna. Men i övrigt har det handlat om hur vi ska attackera AIK.

Nu väntar det, på pappret, tuffaste motståndet efter sommaruppehållet. Hur ser du på AIK som lag och motståndare?

AIK är ett av Sveriges bästa lag och regerande svenska mästare. Som lag enormt väl balanserat med en stark defensiv – man behöver en hel del ingredienser för att skapa målchanser på AIK. Sen har de en väldigt stark forwardsuppsättning som man behöver se upp med.

AIK är inne i kvalspel till Champions League, är det något som är en fördel för HIF?

Nej, jag tror inte att vi har någon större fördel utav det, då AIK har en bred trupp för att tävla på två fronter.

Matchen spelas på Nationalarenan dsv Friends Arena med start klockan 16.00

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*