Efter två raka förluster, 0-1 mot Kalmar och 1-3 mot AIK, väntar två otroligt viktiga matcher. Först möter man AFC Eskilstuna och sedan möter man Falkenberg.

HIF beger sig som sagt upp till Eskilstuna för att möta AFC. Förra årets trea i Superettan gick upp via kval där man besegrade Brommapojkarna. Laget har tagit sig ända till final i Svenska cupen där Häcken nu väntar. Årets allsvenska inledde man med att besegra IFK Göteborg med 3-1 men sedan har det gått tyngre då man på de efterföljande åtta matcherna spelat två oavgjorda och förlorat sex matcher.

Ett av säsongens utropstecken har vart Adi Nalic, mittfältaren som vi kunde se i Landskrona BoIS och som lämnade för Malmö FF. Nalic är nu utlånad till AFC och har varit lagets bästa spelare och en spelare som briljerat i ett lag som annars inte fått det att stämma. AFC har under många matcher saknat mittbackskuggen Felix Michel vilket har varit en av förklaringarna till att laget gått dåligt.

AFC Eskilstunas Adi Nalic har gjort succé i inledningen av Allsvenskan trots lagets svaga start
Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN 

HIF då? Jo laget har bara en poäng på tre senaste matcherna mot DIF, Kalmar och AIK men man har förtjänat, och borde nog, ha tagit fler poäng. HIF ligger för närvarande på en 14:e plats och AFC ligger tre poäng bakom. Skadorna gäckar HIF som saknar Abubakari, Benyu, Farnerud och ”Granen”. Just Granen startade mot AIK men fick gå av i den 60:e minuten. Glädjande för alla rödblå är att Bjarnason är tillbaka och han startade mot AIK.

Holgersson sade att matcherna mot AFC och Falkenberg var så kallade ”sexpoängsmatcher” och undertecknad kan bara hålla med. HIF har ännu inte tagit poäng på bortaplan så nu är det dags att ta de första för att inte cementeras i bottenskiktet

Matchen spelas på Tunavallen, i Eskilstuna, med start klockan 16.00 imorgon.

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Föregående inlägg Alex Timossi Andersson skriver proffskontrakt med Bayern München
Nästa inlägg Supportrar vs Polisen ”En allt mer eskalerande situation”

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: