Imorgon är det över!

Som det sett ut de senaste veckorna så är det med glädje jag säger att äntligen är säsongen över! Från dess att vi ledde serien i augusti har det bara åkt utför med HIF likt Stenmark i sina glansdagar, snabbt och enkelt.

Vi är två dagar ifrån att summera säsongen 2009. En säsong, som åtminstone jag hade större förhoppningar på. Men med en farlig massa troll i maskineriet som sabbat och strulat till vår säsong, så vi kommer avsluta den på en medioker 6-8 plats. Inget att skåla över precis…

***

Morgondagens match känns lite urvattnad och sval i intresse. Jag beundrar alla er som åker till Borås och ger HIF en sista stöttning för året. Själv tänker jag sitta framför tv:n och zappa mellan matcherna som avgör serien, och så klart trots allt, med HIF som “huvudmatch”.

***

HIF har börjat sälja av sin “Afrika-kår”? Lite oväntat så försvinner Alfa redan innan man fått en klar uppfattning om hur bra han var. Tydligen tyckte Beerschot i Belgien att han var precis vad de behövde i sin trupp. Och personligen så är jag nöjd, det ger ju trots allt lite kulor i kassan för HIF, och det är det klart viktigaste i detta läget.

Hur truppen kommer att se ut till nästa säsong, är på snudden omöjligt att säga än. Det kommer en period av fem månaders silly season framför oss innan allt kommer vara klart. Fem månader! Någon på SvFF måste ju snart ta tag i det de där! Verkar som om alla (?) inbillar sig att svenska fotboll ska bli slagkraftig trots de förhållande och förutsättningar vi ger vår högsta serie! Så tycker de att det är konstigt att vi inte har något lag i europa-spelet?
Min uppfattning är att svensk klubbfotboll måste se till att anpassa sig till övriga europa, inte blint tro att de skulle vara tvärtom. Jag återkommer i ämnet (vi har ju en låååååång försäsong framför oss!).

***

Vem vinner nu allsvenskan imorgon? Spelar egentligen ingen roll för min del…eller jo, det gör det visst! Jag ser många gånger hellre ett IFK Göteborg som slutsegrare än jag ser AIK! Varför? Jag tror (för att följa upp europa-spåret) att IFK har större möjligheter att bli det första svenska laget i champions-league på länge, och svensk fotboll (allsvenskan) behöver ett lag i champions-league!

***

Nästa vecka inleder Allt Om HIF sin resa inför nästa säsong. Kan bli lite silly season även här….

5 kommentarer

 1. Förklara för mig hur fan det gynnar HIF att IFK går till CL och håvar in sjuka pengar?

  Sådant tänk saknar all form av logik.

 2. Gynnar det svensk fotboll gynnar det HIF. Konkurrens är alltid bra, det gör att de andra lagen får stiga upp ett pinnhål till för att hänga med. Så i långa loppet är det mycket bra för svensk fotboll, och därmed också för HIF!

 3. Det höjer ju framförallt rankingen hos UEFA, vilket gör att vi med lite tur kan slippa en helvetestur till Atjoobadjan eller något annat hittepåland in the middle of nowhere.

  Däremot är jag rätt likgiltig inför om Blåvitt eller Gnaget tar det. Båda har förtjänat det mer än oss och då spelar det ingen roll.

 4. Ja, på samma sätt som de spanska och engelska lagen stigit upp hela stegen och matchat Real, United, Chelsea och Barca…

  Jag vill inte se konkurrenter med avsevärt starkare ekonomi. Det leder enbart till pengar för HIF när de köper sånder vårt lag. Om de ens behöver det då de kan erbjuda bättre löner.

  Sverige är på många sätt ett mysterium eftersom så många lag missat chansen att omvandla sportsliga och ekonomiska framgångar till en långsiktigt dominerande ställning, men förr eller senare lyckas det för någon och då hoppas jag att det är HIF – och ingen annan – som får chansen.

  Så pengar till AIK eller IFK är inget jag gläds över…

 5. Intressant och kluvet resonemang det här… minns när jag av en tillfällighet meddelade Janne A och övriga HBK-styret att DIF åkt ut mot Partizan Belgrad: applåder och jubel. Vid påpekandet att det va dåligt för den svenska koefficienten möttes jag av total oförståelse: “Aldrig önska en konkurrent nån framgång…!” Jag förstår, men vet inte… Tror det skulle boosta svensk fotboll en hel del med några års Europaframgångar – nu är vi internationellt Div 2 Västra Götaland ungefär, och det tror jag inte kan få fortsätta så länge till.

  Inför dagens batalj: HIF expects every man to do his duty.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*