Ibland kan “Silly-Season” vara ganska silly

Det har väl inte undgått någon fotbollsintresserad att “Silly-Season” pågår och det internationella fönstret, nåja delar av det iaf, stängs imorgon.

ymer2Det här med “Silly-Season” triggar igång många. De blir som små barn inför julafton.

Väntan, väntan och väntan.

Väntan på att det ska komma en “julklapp” till klubben man håller av i form av en namnkunnig och etablerad spelare.

Det spekuleras, fantiseras och raljeras över vilka spelare som skulle kunna vara aktuella, vilka spelare som enligt “säkra källor” är på ingående.

Personligen är jag inte lika exalterad alls. Dock finns det rubriker i media som får en annan att rygga till, spärra upp ögonen och spontant tänka; “Ja, jädrar i gatan!”

När man sen läser innehållet under rubriken, så blir det inte lika exalterande trots allt.

Exempel:

“Liverpool-spelare till Syrianska”

“Djurgården värvar Man City-spelare”

“Svensk divion 1 målvakt till Celtic”

(Den sista här är lite mer av den omvända karaktären i tanken; “What?”)

***

Nu var det knappast så att svensk fotboll helt plötsligt fått in en massa oljeshejksmiljoner och börjar shoppa loss bland de stora klubbarna i Europa. Syrianska lånar in en helt okänd(?) ung kille från Liverpool. Djurgården värvar en lika okänd(?) kille från Manchester-laget. Men visst hade det varit silly om det varit etablerade, namnkunniga killar?

Istället ger det vibbar av Halmstad BK:s tidigare samarbete med Real Madrid. Då fanns det säkert en hel del personer som trodde att de kända, etablerade spanjorerna skulle invadera Gessle-Staden och jogga igenom allsvenskan. Jogga igenom allsvenskan som det upphausade “Real Göteborg” gjorde ifjol…

Nej.

Det är bara att gilla läget och inse att allsvenskans status inte kommer locka några superstjärnor från Europa (med undantag från Henrik Larsson då alltså). De allsvenska klubbarnas ekonomi tillåter knappast några stora omvälvande värvningar. Och när ett lån från Celtic via AIK till Elfsborg blir, eller är, den största snackisen inom svensk fotboll än så länge – Då är det bara att inse att den svenska “Silly-Season” mest bara är silly…

 

1 kommentar

  1. Håller med och skulle vara som ur Monty Python att SvFF-basen ropar ut “Cut – this is silly” och så hade vi kört igång serien på studs!
    Fast förstås med den lilla modifikationen att HIF får till en eller två lika bra affärer som Bangura-Elfsborg…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*