I morgon öppnas fönstret!

Foto: Bjarki Tordarson
Jesper Jansson - numera i FCK Foto: Bjarki Tordarson

I morgon öppnas det, transferfönstret, men redan sedan länge har ryktena gått. Vem lämnar och vem kommer in? Så håll i er, för i morgon öppnas fönstret och det kan bli tvärdrag.

Foto: Bjarki Tordarson
Är det Twentes klack Bedoya kommer applådera i höst?
Foto: Bjarki Tordarson

Redan tidigt stod det klart att Bedoya skulle försvinna. En spelare av hans kaliber med ett kort kontrakt som går ut lagom till cirkusen är i full gång drar givetvis ögonen till sig. I skrivande stund är det inte helt klart var han kommer landa även om ihärdiga rykten placerar honom i Twente.

Annars är det ju May Mahlangu som det pratas om, där har ju franska klubbar varit de som enligt rykten visat intresse. I och för sig har May varit på väg att lämna varje gång transfercirkusen har snurrat igång men än så länge har inte rätt bud kommit.

Foto: Bjarki Tordarson
Lämnar Loret för spel i Turkiet?
Foto: Bjarki Tordarson

Att Loret Sadiku lämnar i sommar har jag redan förutspått. Det har  blivit en följetong i pressen mer eller mindre, så att han försvinner känns säkert även om jag kan tänka mig att det kommer snurra något varv till i pressen innan det blir klart.

Den vindsnabbe Ghananen, David Accam, sägs ha Arsenals och Borussia Dortmunds ögon på sig. Vi får väl se hur mycket sanning det ligger i det. Sant är ju att han säkert inte gått klubbarnas ögon förbi.

Pär Hansson sägs också vara på väg bort så fort det vankas transferfönster även om det är något av en vattendelare. Ett läger menar att han måste spela i en utländsk klubb för att med säkerhet komma in i landslaget. En annan grupp menar att han måste in i landslaget för att han ska bli intressant för utländska klubbar. Personligen vill jag se Pär i målet på Olympia i många år framöver, men jag tror nog att han kommer prova sina vingar i en utländsk klubb någon dag. Om det blir nu i sommar är jag dock något mer osäker på.

Dessutom läste jag häromdagen att Mjällby sägs vara intresserade av att låna Walid Atta. Atta som har varit borta stora delar av våren på grund av skador är ju på väg tillbaka till matchformen, vi får väl se vad Jesper Jansson säger om Mjällbys bud.

Foto: Bjarki Tordarson
Jesper Jansson
Foto: Bjarki Tordarson

Den som sagts bli Bedoyas ersättare är ju redan klart, och Arnór Smárason är aktuell för spel i morgondagens match mot Öster. Även Imad Khalili är klar för HIF men där får vi vänta till årsskiftet för att han återigen ska dra på sig den röda tröjan.

Det jag vill se under det här fönstret är en fortsättning på det långsiktiga arbetet. Även om de korttidsspelare vi har haft hos oss på senare år (Bedoya, Finnbogason, Ðurđić etc.) har gjort det bra så vill jag se investeringar över ett par år. Lån kan ju vara bra, i nödfall, men i den satsning som HIF sagt att de vill ha borde det inte vara något reellt alternativ. Speciellt om spelare som Sadiku, Mahlangu och Accam försvinner.

Jesper Jansson brukar ju kunna trolla under Silly Season och många gånger har man ju undrat vad som håller på att hända när de sista timmarna av fönstret närmar sig. När väl fönstret stänger så har han allt som oftast fått en underskrift på pappret. Vi får väl se hur det går denna sommar, för egen del har jag stort förtroende för herr Jansson och hans handlande, även om jag som så många andra gärna hade sett att han inte sydde ihop allt i den absolut sista minuten.

Björn Velander BBL

2 kommentarer

  1. Det är väl det svenska fönstret som öppnar? De flesta ligornas fönster öppnade redan den 1 juli

  2. Med tanke på att både Arnór & Imad redan är klara så har J.J. onekligen redan börja nysta i garnbollen som är transfermarknaden, så segt är det inte i år tycker jag…

    Sen återstår att se vad som händer med alla de namn du nämner Björn ovan (May, Pär osv.) men tror inte det kommer bli så mycket transfers, och inte som sommaren 2011 i alla fall…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*