“I Hate To Say I Told You So”

HIF slår ett övertaggat IFK Göteborg, på Göteborgs hemmaborg, efter att ha tillbringat 40 minuter som rundningsmärken och dessutom fått tvivelaktiga domslut med sig. Det kan mycket möjligt vara den matchen vi kommer prata om i november som “matchen-där-allt-avgjordes”, avgjordes till HIF-favör i guld-valör!

ymer13Efter över två månaders frånvaro från skrivandet här på Allt Om HIF, är det dags att göra comeback. Och det är ju klart att tidpunkten för den “comebacken” är helt ok.

Rubriken jag satt är egentligen en rubrik som skulle passa ypperligt i november då vi summerat årets allsvenska serie. Men jag kunde inte låta bli. “I Hate To Say I Told You So” är en låt av The Hives. Pop/Rock-bandet som med sin säreget kaxiga stil gärna sticker ut ur mängden och sticker ut hakan. Passar mig ypperligt.

Nu är ju serien långt ifrån avgjord, men varför skulle jag ändra på mitt förhandstips jag lade i februari, nu? Nu när det uppenbarligen knappt går att stoppa HIF från att kriga till sig tre poäng och göra mål i mängder. Hur dåligt (ja, det var en fruktansvärt dålig inledning mot IFK Göteborg), så finns det numera en tydligare vinnarmentalitet i HIF än vad det gjorde för t.ex. 5 år sedan.

Jag vill gärna ge Conny Karlsson/P-O Ljung credd för detta fenomen som de inledde arbetet med för ett par år sedan. En mentalitet som nu Roar Hansen & Co förfinat ytterligare – HIF är ett vinnarlag!

***

celtic2012
Undertecknad och en steorid-pumpad skotte utanför puben i Glasgow 2012.

På tal om IFK Göteborg. Hur surt känns det inte att IFK är det enda svenska lag som är utslaget i Europa-spelet för närvarande? Ett IFK som av någon “konstig” anledning slog ut HIF ur Svenska Cupen och sedermera vann över Djurgården i finalen, “missbrukade” sin Europa-chans å det grövsta. Jag är övertygad om att HIF förvaltat den möjligheten på ett mycket bättre sätt.

Och hur surt är det inte att plastlaget från Borås nu ska få möjligheten att närvara på Park Head i Glasgow och möta Celtic?

Jag minns fortfarande med glädje (trots förlusten) förra året när HIF mötte Celtic i Glasgow. En av de bättre kort-resorna jag gjort. Stämningen, folket, mentaliteten, glädjen – ja allt med Glasgow är bara förknippat med glädje (trots förlusten)! Och nu håller jag så klart en extra tumme för mina “vänner” i Glasgow att Celtic krossar Boråsplasten.

Svensk fotboll får vänta ytterligare ett år innan vi får ett lag i Champions League…och det är så klart HIF!

***

13 matcher återstår av serien. Inom tio matcher kommer vi ha en slutsegrare (HIF). Och hur mycket någon än försöker replikera mot min ståndfasta åsikt om detta, kommer jag inte ge mig. Hur mycket än Roar (utåt) sett fortsätter med sina floskel-svar i intervjuer – (“Vi tar en match i taget.”-“Varje match lever sitt liv.”-“Det återstår mycket än av serien.”) så är jag övertygad om att den gode Roar innerst inne är ungefär lika säker som jag.

Och med Jesper Janssons goda förtjänst så fylls alla tomrum från lämnande spelare igen och muras igen lika fort. För det verkar som om inget numera kan riva det bygget som HIF inledde 2010?

Inte många “etablerade experter” trodde på HIF 2013. Det var många om och många men med tanke på spelartrupp, ny tränare etc. etc.

Nu har vinden vänt lite och fler och fler ser Roars bygge som en potentiell vinnare.

I Hate To Say I Told You So! – Får jag äta upp detta i november?

Tror jag inte, men vad vet en liten “hobby-expert” som jag om allsvensk fotboll…

 

bbl_fredrik_ymer

 

 

2 kommentarer

 1. Jag håller med dig HIF står där precis som 2011 med SM titlen.

  Sedan!
  visst ser jag gärna HIF i Champions League men inte till bekostnad av förlorad SM-titel året efter så som hände föra gången. Ta CL / EL som läropengar och etablera ett lag som är kompakt år efter år, med SM titeln år efter år. För om det görs så kommer laget att bli det kompletta lag som kan vara med i CL spelet och ta en plats i huvud serien och vem vet, kanske kan dom oroa tillräckligt så att dom kommer med till slutspels omgångarna.

  Men det sker bara om man jobbar för att allsvenskan är den serie där man måste prestera så som om man möter T.ex Real Madrid eller någon annan sådan storklubb. och behåller kvalitetsspelare som man i princip förlorar efter varje framgångs år. För att sedan skola in nya som blir bra till nästa framgångs år för att bara säljas så att den stora framgången uteblir nästkommande säsong.

 2. När det gäller Europaspel så kan vi konstatera att det råder en kollosal skillnad mellan allsvenska lag hyggliga toppklubbar i Europa. Denna vecka har vi sett det liksom vi såg hur svårt HIF fick mot Celtic eller för den delen Standard för ett par år sedan. Svenska lag hinner inte med, är inte beredda på den temposkillnad de möter eller på de mer explosiva stunderna. HIF är inget undantag och att IFK spelade Europaspel berodde på att de var bäst när det gällde mot HIF. Sådan är idrotten.
  I övrigt ser det riktigt bra ut för HIF nu men jag tror att laget behöver hitta en annan ersättare åt May, gärna Rasmus Lindgren.
  HIF är i pool position men AIK kommer att bli svåra att hålla bakom sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*