Hur oroliga ska vi egentligen vara?

Försäsongen tuffar på. Strax bara 30 dagar kvar tills allsvenskan sparkar igång för HIF’s del. Och veckan innan dess är det ju Supercup-finalen hemma mot AIK. Allt verkar gå enligt planerna, förutom att anfallarna vacklar en del. Är det allvarligt?

Jag har sett på Twitter att HD-Marjan verkar orolig. City-George har för andra inlägget i rad berättat om sin oro för HIF’s anfallare. HIF har gjort mål i tre av de sex träningsmatcherna som spelats, och än så länge har inte de uttalade anfallarna gjort något mål. Så en viss oro bland de etablerade och kunniga journalisterna finns ju.

Så bör vi vara oroliga redan?

Nu ska vi ju naturligtvis ha i beaktning att Santos varit skadad. Sundin är skadad. Sörum har haft förhinder vissa matcher. Så egentligen har vi inte haft fullt manskap på plan av ordinarie anfallare i en enda match?

Så bör vi vara oroliga redan?

Njae… Både och naturligtvis. Jag har inte haft förmånen att se alla träningsmatcherna, så jag har ju väldigt svårt att uttala mig om hur det sett ut på plan. Men anfallare ska ju göra mål, eller hur?

***

En sak som jag funderat på vid tidigare tillfälle men inte tänkt ordentligt på förrän nu när någon kommenterat på HD’s nätsida. Varför har inte HIF någon uttalad anfallstränare?

Conny Karlsson var försvarare.
P-O Ljung var försvarare.
Sven Andersson var målvakt.

De tre stora i tränarstaben har alltså en grundtanke, en inbygd filosofi som är försvarsinriktad!

Jag är dock övertygad om att ovanstående tre herrar kan och vet hur anfall fungerar. Men fortfarande är det inget som sitter i ryggraden?

***

HIF möter Östers IF nu på lördag 3/3 i Växjö. Och gissa om undertecknad kommer vara på plats för att studera och för att besvara min egen fråga…

***

I dagsläget har HIF följande anfallspelare att tillgå; Thomas Sörum, Erik Sundin, Alvaro Santos, Mohamed Ramadan, Lucas Ohlander, Emil Åberg.

Jag funderar på följande;
– Ska HIF köpa/låna in en till så är det sju spelare som konkurrerar om två platser. Frågan är då om Ohlander och Åberg överhuvudtaget kommer få speltid i år?

– Kommer anfallsspelet lösa sig när Sundin och Santos frisknat till helt och hållet?

– Är HIF anno 2012 verkligen så mycket sämre än förra säsongen som en del påstår?

Så bör vi vara oroliga redan?

 

2 kommentarer

 1. Har sett flera av matcherna (om man nu räknar de 2 senaste reservlagsmatcherna dit men var ju många rutinerade herrar med i båda) och tycker att spelet är där men det som saknas är spetsen – dvs. någon som förvaltar chanserna!

  Men som det sägs många i rehab, på G och det har laborerats mycket i laget vad gäller anfallet även om backlinjen också nästa sett olika ut varje match så har Conny inte lirat med samma anfallare mer än 1 halvlek…

  Så med de kommande matcherna att gnugga mer på så tror jag vi får ett fint genrep mot BOIS:arna med mer effektivitet (får man hoppas på en repris 6-2 fast denna gången på rätt håll?) – ingen utflykt till helgen men vill man och har slantar över så kan man lägga ca 70 spänn på spana in den här:

  http://www.aftonbladet.se/webbtv/sport/ishockey/s24/article14445760.ab#xtor=AD-500-%5Bs24%5D-%5B%5D-%5BTextlank%5D-%5Baftonbladet%5D-%5B%5D-%5B%5D

 2. Det beror på vilka ambitioner HIF har i år. Med dagens trupp finns det rätt bra alternativ för att ligga kvar i toppen av allsvenskan men samtidigt saknas fortfarande en utpräglad anfallsspets, det vi har är beroende av kollektivet vilket är både på gott och på ont. Helst önskar jag en spelbegåvad och teknisk anfallare som kan ligga mellan mittfält och anfall och jag har tidigare flaggat för att Rachid skulle kunna vara ett alternativ där. Vi har inte anfall för CL men frågan är om det ska satsas på CL/EL? Någon sen värvning tror jag inte heller på utan ska någon mer in så är det dags nu! (Alltså ingen Wanderson i sommar)
  Tråkigt om HIF inte har någon talangfull anfallare i juniorleden. Vi befinner oss nu i mars och jag tror faktiskt på kontinuitetens betydelse så om ingen attraktiv (skandinavisk) spelare är aktuell så låt det vara.

1 trackback/pingback

 1. När guldet blev till sand | | Allt Om HIF |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*