Hjältarna från 99 – Marcus Lindberg

AOH valde under året att uppmärksamma guldhjältarna från 1999 Foto: Bildbyrån

Den 30 Oktober 1999 kunde HIF, efter 58 år, åter stoltsera med von Rosens pokal efter en avgörande seger, mot IFK Göteborg, i sista omgången. Det var HIFs sjätte guld genom tiderna. Och även om bedriften återupprepades 2011 så vill vi på AOH uppmärksamma det faktum att det är 20 år sedan som tusentals Helsingborgare  samlats vid Terasstrapporna för att fira sina hjältar. I denna serien möter ni, på nytt, spelarna och ledarna bakom bragden

Namn:Marcus Lindberg

Ålder: 39

Matcher/mål under guldåret: 1/0

Var bor du nu?Åstorp

Vad gör du numera? Systemförvaltare i Peab

Vilken roll spelar fotbollen i ditt liv? Just nu har det inte så stor roll i mitt liv mer än Tv tittande.

Vad har du för andra hobbies? Padel och Golf

Marcus Lindberg, Helsingborg.
© Bildbyrån

Bästa minnet från Guldåret? Debuten hemma mot Örgryten som var en ren seriefinal hemma på Olympia. Vi startade tre 19 åringar på plan (Jag , Lindström och Rade). Vinst med 2-0 på ett fullsatt Olympia.

Värsta minnet? Veckan innan debuten när Kenneth Storvik bröt benet.

Märkligaste minnet? Det hände många märkliga saker i vårt 6 mannahus på träningslägret i La Manga ;)… ( Jens Gustavsson, Erik Edman, Christoffer Andersson, Marcus Lindberg, Rade Prica och Mattias Lindström)

Din favorit-HIFare genom tiderna? Alvaro Santos

Hur följer du HIF? Ser några matcher om året, skulle gärna sett fler om tid funnits.

Vad tycker du om dagens lag? Ett bra lagbygge som kommer att bli ännu bättre under 2019. Har varit nyttigt för laget att vara nere i Superettan för att verkligen ”börja om på ny kula”. Ser ut som man har fått in ett sätt att spela som alla verkligen tror på och att självförtroendet har höjts och man ser glädje på planen igen istället för ångest.

Hur går det för HIF 2019? HIF blir 9:a

Försvarare som flyttades upp från J-laget under guldåret. Sammanlagt blev det trettiotalet matcher i klubben utan att Lindberg riktigt lyckades spela till sig en ordinarie plats. Hamnade så småningom i Mjällby och Kalmar (där han blev svensk mästare igen). 2011 vände försvararen tillbaka till NV Skåne och två säsonger i Ängelholm. Skorna åkte på hyllan 2013 och sedan dess har Lindberg bla  jobbat som tränare i Div 4 laget Åstorps FF

 

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*