Hit men inte längre!

På söndag är det dags. Säsongens sista hemmamatch. Utan att överdriva så kan man slå fast att den i år gäller betydligt mer än bara tre poäng. Lägger man där till att det är sista matchen för Daniel Andersson, Sverker Eliasson och Södra stå i dess nuvarande form, så inser man att det är hög tid för spelarna att verkligen se sig själva i spegeln. 

publikenDen turbulenta hösten har skakat om klubben rejält, men tack vare den starka vårsäsongen finns ännu en chans på en kvalplats till Europa League till nästa säsong. Det enda som krävs är att laget vågar tro på det själva. Fansen har stått på läktarna hela säsongen, under våren så gladdes man och det var lätt att vara HIF-supporter. Under hösten har fansen stått där och lidit i takt med att lagets prestationer blivit mer och mer desperata och till synes uppgivna.

Tittar man på vad som sägs i sociala medier så är det mer än en Europaplats som laget kämpar för. Det är också en kamp om fansens respekt. Att visa att man inte viker ner sig när det blåser snålt och börjar bli tungt.

Som det ser ut nu är det en framgång om det blir en Europaplats till nästa år, men gör laget det de ska så är det klart och som det ser ut nu kan det bli en riktig nagelbitare på Friends arena i sista omgången. Det kan vara så att HIF slåss för en kvalplats till Europa medan AIK fortfarande har en chans på guldet. Det kan bli så att HIF spelar guldet till Malmö.

Södra stå är fullsatt, härligt att se.
Södra stå lever upp en sista gång.

Skulle det vara så att vi med det säkrar en plats till Europaspel så må det vara hänt. HIFs framgång framför motståndarnas förlust gäller alltid i mitt hjärta. Även om det skulle vara skönt att kombinera de båda så är det något som bara kan hända i teorin.

Hit men inte längre. Raset slutar nu på söndag. Laget måste gå ut och visa att de aldrig ger upp. Visa att de är beredda att kriga. För Sverker Eliasson, för Daniel Andersson och inte minst för Europa. När laget kommer ut på Olympia på söndag är jag övertygad om att det kommer känna det stora bultande hjärtat, som för en sista gång kommer vara Södra stå, i ryggen. Hjärtat som hjälper till att pumpa igång det lag vi alla älskar.

Förbanna och slicka sår kan vi göra hela vintern. På söndag är det dags att visa att Helsingborgs IF är ett lag som hör hemma i Europa.

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*