HIFs internmatch blev en succé

Inför vårens internmatch på Olympia mellan HIF – HIF den 26 mars såldes fiktiva biljetter av supportrar. Coronaviruset gör att ingen kan komma på matchen, men genom fiktiva biljetter får föreningen ett nödvändigt ekonomiskt stöd. Kampanjen genererade nämligen över en halv miljon till klubben

Eftersom den svenska regeringen har förbjudit att folksamlingar över 500 personer befinner sig på samma plats beslutade föreningen att inte låta publiken komma till Olympia. Matchen kom istället att sändas gratis på nätet. Det var supportergruppen Kärnan som hade arrangerat försäljningen av fiktiva biljetter via Swish. En biljett kostade 50 kronor och ska ses som en ren donation till föreningen. Även om målsättningen var att fylla Olympia så såldes över 10 000 biljetter vilket inbringade drygt en halv miljon till klubben

En rad idrottsföreningar hade räknat med fullsatta läktare under våren och kommer nu ha det svårt att gå runt ekonomiskt. Riksidrottsförbundet har räknat på hur mycket det kommer att kosta föreningarna och siffran ser dyster ut. Alla inställda idrottsengagemang mellan mars och april uppgår till en förlust på minst 500 miljoner kronor. 

Andreas Granqvist var en av de många spelare som engagerade sig i eventet Foto: Johan Lilja

Supportrar över hela Sverige har satt igång olika insamlingar för att hjälpa klubbarna under den här svåra perioden. Supportergruppen Kärnans insats måste ses som extremt lyckad och man lyckades även engagera en mängd fd spelare i aktionen. Arnór Smárason, Alfred Finnbogason, Andri Bjarnason och Mattias Lindström var bara några av de fd spelarna som valde att stötta föreningen. HIF-kaptenen Andreas Granqvist köpte 50 biljetter och sa följande om initiativet:

– Jag tycker det är ett riktigt bra och trevligt initiativ av Kärnan. Jag har ju turen att jag kan hjälpa till, så det var inget svårt beslut att gå in och köpa några stycken. Det hoppas jag fler helsingborgare gör, och alla som har HIF i hjärtat.

I kristider krävs kreativa lösningar

Andreas Granqvist säger att HIF kommer att påverkas negativt av viruset, men är noga med att peka ut att det gäller för alla fotbollsklubbar och att många svenskar kommer förlora sina arbeten. Flera företag har redan gått i konkurs och det gäller även företag som arbetar med sport på något sätt.

Coronaviruset kommer leda till att fler fotbollsmatcher spelas in och visas genom streaming online. Flera spelsidor med sportsbetting kan visa matcherna i framtiden och då kan du plocka upp en betting- eller casino bonus för att spela på odds inför matchen. På så sätt hjälper du svenska företag att överleva krisen och ditt favoritlag på en och samma gång.

Fiktiva biljetter kan kanske bli den nya normen under Coronaviruset med tanke på HIF:s succé hittills?

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*