HIFare i världen- Proffskollen

Foto: Bjarki Tordarson
David Accam firar ett av sina många mål under tiden i HIF Foto: Bjarki Tordarson

Nu börjar våra före detta HIFare komma igång allt mer i sina lag och ligor efter vinteruppehållen. Dock väntar vi fortfarande på att några ligor ska dra igång. Till denna veckas ”rödblå” utlandsproffs utser vi David Accam som gjorde mål under försäsongen.

Alfred Finnbogasons hans Augsburg följde upp den fina segern mot Mainz med att besegra Holstein i DFB-pokal. Detta utan Alfred som troligtvis vilades då motståndet var från den lägre divisionen.

Alex Timossi Andersson och hans Bayern U19 har dragit igång ligan igen men det har inte spelats någon match sedan senaste proffskollen. Bayern placerar sig för närvarande på tredje plats i ”U19 Bundesliga” med 28 poäng på 15 matcher. Upp till förstaplatsen och Stuttgart är det 8 poäng.

Emil Krafth och hans Amiens har inte spelat sedan senaste proffskollen. Man möter Caen på lördag, en riktigt viktig match för Amiens som just nu ligger på nedflyttningsplats med 18 inspelade poäng. Caen som ligger på säker mark har också 18 poäng.

Atiba Hutchinson och Besiktas har inte heller spelat sedan senaste proffskollen. För närvarande ligger man trea i ligan på 33 poäng. Tredjeplatsen ger Europa League-kval. Upp till förstaplatsen är det 11 poäng vilket blir svårt att ta igen men andraplatsen och Champions League-kval är bara tre poäng bort.

Loret Sadikus och Abdul Khalilis Kasimpasa fortsätter att ha det tungt. Laget har förlorat tre ligamatcher i rad. Detta förstärktes ytterligare när man ikväll förlorade mot Akhisar i cupen. Man ska dock komma ihåg att den turkiska cupen spelas i dubbelmöten och än lever hoppet. Kasimpasa gjorde 1-3-målet i 93:e minuten, ett mål som kan visa sig vara väldigt viktigt.

May Mahlangu och hans Ludogorets har uppehåll i ligan tills den 16 februari.

Lalawele Atakora och hans FK Gabala har inte spelat sedan senaste proffskollen. För närvarande ligger man femma i ligan.

Jere Uronen och hans Genk har inte spelat sedan senaste proffskollen och vinsten mot Waasland. Genk trummar på i ligan och leder för närvarande den belgiska ligan med nio poäng.

Edwin Gyimahs Bidvest har inte snörat på sig skorna sedan senast vi kollade hur det var. Bidvest leder den sydafrikanska ligan med tre poängs marginal. Dock har de spelat två matcher fler än Mamelodi Sundows på andraplatsen.

Suprise Ralanis och Matthew Rusike och deras Cape Town City FC har inte spelat någon match sedan den senaste proffskollen. Nästa match är mot Amazulu på lördag. Cape Town ligger fyra i ligan, med sju poäng upp till Edwins Bidvest.

 

Alexander Gerndt och hans Lugano förlorade första matchen efter uppehållet och Alexander spelade 90 minuter. Man förlorade dock med 1-3 mot Thun.

Victor Palsson och hans Darmstadt spelar igen på söndag. Man har sex poäng ner till negativ kvalplats och hoppas nog dryga ut detta avstånd än mer.

Joseph Baffo och hans Duisburg åkte ur DFB-pokal när man förlorade mot Paderborn med 1-3. Baffo fanns inte med i truppen på grund av skada.

Frederik Helstrups Arka Gdynia har uppehåll och drar igång igen 10 februari. Man ligger för närvarande 10:a.

Roman Kienast och hans Wiener Neustadt avslutade höstsäsongen på en sjätteplats. Ligan tar nu julledigt och drar igång igen i slutet av februari. Den 34-åriga anfallaren har noterats för 10 mål den här säsongen och har ett kontrakt som sträcker sig fram till nästa sommar.

Alejandro Bedoyas och David Accams Philadephia har inlett sin försäsong. Man slog Birmingham Legion med 3-1 och David Accam gjorde mål.

Anderas Linde och hans Molde har inlett sin försäsong och spelade i veckan 1-1 mot danska Nordsjälland. Linde vaktade kassen.

Ema Boatengs och Jörgen Skjelviks LA Galaxy drag igång sin försäong under fredagen.

 

HAR AVSLUTAT SÄSONGEN

Tarmo Neemolo och hans Paide Linnameeskond slutade femma i den estländska ligan och Tarmo noterades för sex mål denna säsongen, inte illa för en 36-åring.

Leandro Castans Vasco Da Gama slutade på en 16:e plats i ligan. Laget slutade på 43 poäng och Sport som slutade på 17:e plats och därmed nedflyttning slutade på 42 poäng.

Den finska ligans säsong är slut och Hannu Patronen och hans HJK Helsingfors blev mästare

Den isländska säsongen är över. Olafur Skulason och hans Fylkir Reykjavik slutade på plats 8

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*