Egzon Bejtulai är näste spelare med HIF-anknytning som kommer att delta i sommarens europamästerskap i fotboll. Det blev en väldigt kort tid i Skånes Stolthet, men nu är försvararen uttagen i Nordmakedoniens trupp inför nationens första stora mästerskap någonsin.

Egzon Bejtulai föddes den 7 januari 1994 i Tetovo, en ort på ca 50 000 invånare i nordvästra Nordmakedonien. Fotbollskarriären inleddes i Tetovolaget FK Teteks, där Bejtulai gick genom både ungdomsled och a-lag innan han som 19-åring flyttade till ett annat lag från Tetovo, nämligen KF Shkëndija.

I Shkëndija har försvararen spelat 221 matcher och åtnjutit en dominant period i makedonsk fotboll, under vilken han har vunnit tre ligatitlar, en cuptitel och även varit med om spel i Europa. En mycket kort period i Helsingborgs IF kom emellan i början av 2020, men av personliga skäl avslutades det kontraktet i förtid och Bejtulai kunde återvända till Shkëndija där han mer eller mindre nu spenderat åtta år totalt.

Debuten i landslagssammanhang kom under hösten 2018, och sedan dess har Egzon Bejtulai representerat Nordmakedonien 21 gånger. Nu är försvararen alltså del av den trupp som går in i Nordmakedoniens första stora mästerskap någonsin. Landet deltar i Grupp C, som utöver Nordmakedonien även innehåller Ukraina, Nederländerna och Österrike, och inleder sin EM-resa mot Österrike den 13 juni klockan 18.00.

Vi på AOH önskar Egzon Bejtulai all lycka och framgång under sommarens mästerskap!

Föregående inlägg Hurk fortfarande obesegrad på landslagsnivå
Nästa inlägg Två träningsmatcher inbokade

En tanke på “HIFare i EM: Egzon Bejtulai