HIF öppnar för nyförvärv

Foto: Bjarki Tordarson

Loret och Imad är redan förlorade och på styrelsens bord ligger ett nytt kontrakt från Mersin som skulle göra Abbe Khalili lagkamrat med Loret. Det, menar Claes Ohlsson, öppnar för nyförvärv. 

Foto: Bjarki Tordarson
Finns det en chans att vi får se Accam i HIF även till hösten?
Foto: Bjarki Tordarson

Claes Ohlsson säger till Helsingborgs Dagblad att man kommer titta på förstärkningar beroende på vilka spelare som lämnar och vilken ekonomisk situation det medför.

“Vi måste titta även på den sportsliga sidan och se vad vi kan göra. Men vi har en bit kvar ekonomiskt och våren har kostat pengar, därför blir det inte ett liv med guldkant trots försäljningarna.” säger han till HD

Det är främst försäljningen av Imad och eventuellt av Abbe som genererar pengar. Lorets flytt gör lite för det ekonomiska i reda pengar in då man använde externt kapital för att köpa honom och dessutom är han, enligt HD-sporten, en av de spelare som HIF intecknade för att rädda ekonomin i början på detta året.

Även om det inte leder till några nyförvärv så stärker det HIFs position för att få behålla David Accam. Men Claes Ohlsson påpekar “Vi värderar alltid ett bud både från en ekonomisk och en sportslig aspekt. Samtidigt får man inte glömma att spelare också har en ambition och vilja att gå vidare.”

Björn Velander BBL

2 kommentarer

  1. Och så får man tänka på det som nämndes i AOH-podden del 2, att det ekonomiska läget är troligen värre än vad man tror. Det gör att styrelsen borde köra med både hängslen & livrem vad gäller förstärkningar. Så någon återkomst av Djurdic eller Rasmus lär inte vara aktuell men klart är att killar som Sow eller Jacobson som vekar spännande borde man ha råd att signa, och dessutom unga killar som passar in i klubbens profil att tänka spelarutveckling…

  2. Ja, eller ska HIF välja att lotsa in egna eller lokalt förankrade spelare. Finns väl ingen anledning nu att tänka annat än långsiktigt. Men du har rätt i att de unga du nämner kan passa in i det perspektivet så länge de inte kostar särskilt mycket. Nu får ju Roar en äkta chans att visa varför han fick ett långt anställningsavtal samtidigt som kraven har sänkts. HIF var suveräna för inte så länge sedan. Kusligt hur snabbt det kan gå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*