HIF lånar mittfältare från Dortmund

Tashreeq Matthews

Som både Expressen och HD kunde avslöja under gårdagen så lånar HIF i den 18-åriga mittfältaren Tashreeq Matthews från Bundesligaklubben Dortmund. 

Den sydafrikanska talangen är, i huvudsak, en offensiv mittfältare man kan även spela som anfallare. Dessutom både till vänster och höger. Till Dortmund anlände han under förra säsongen men A-lagsspel har uteblivit och därför väljer nu klubben att, kostnadsfritt, låna ut honom till HIF under resten av säsongen.

Ursprungligen kommer han från Ajax Cape Town, i den Sydafrikanska ligan, och har tillhört Dortmunds U19-lag men även varit utlånad till Utrecht. Även där handlade om spel på U19-nivå men med speltid kom även målen. Med fem mål, på 10 matcher, så valde Dortmund att hämta tillbaka honom och flyttade istället upp mittfältaren i sitt reservlag som håller till i regionalligan.

Då tyskarna ser honom som en stor talang så hoppas man nu att han skall få sitt genombrott i Allsvenskan och HIF. Matthews ansluter till HIF omgående och bör vara spelklar redan till måndagens möte med IFK Göteborg.

Det svenska transferfönstret stänger vid midnatt och om detta innebär att HIF, definitivt, stänger för fler värvningar denna sommaren återstår att se?

Foto: Johan Lilja

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*