HIF lånar målvakt från Tottenham

Med tanke på ovissheten inför Pär Hanssons ev comeback så har HIF varit på jakt efter ytterligare en målvakt. Nu står det klart att det blir Tottenham Hotspurs fjärdemålvakt, Tom Glover, som tar upp kampen med Kalle Joelsson om en plats mellan stolparna

21-årige Glover, som är av Australiskt ursprung, anlände till Tottenham sommaren 2014. Initialt spelade han med klubbens U18-lag men flyttades upp, till U21-laget, redan i Oktober samma år. 2015/16 blev han bofast i U21-laget och ingick även, vid ett antal tillfälle, i A-lagets matchtrupper som backup till Hugo Lloris och Michel Vorm.

Säsongen därpå medverkade han i 11 av lagets matcher i Premier League 2 och har även skrivit in sig i klubbens historieböcker genom att han, i samband med en match i Maj 2017, fick syna det röda kortet. Då matchen spelades på White Hart Lane och klubben fick lämna arenan 10 dagar senare (efter 118 år) så blev HIFs nya målvakt den sista spelaren, någonsin, som blev utvisad på WHL.

Förra säsongen lånades 21-åringen ut till Central Coast Mariners i Australiensiska A-League. Han startade deras fyra första matcher men spenderade sedan resten av tiden på bänken. I jakten på speltid provspelade Glover med bla skottska Hibernian, under deras träningsläger i Dubai, tidigare i våras men nu får han alltså chansen att konkurrera med Kalle Joelsson i HIFs mål. Utlåningen sträcker sig fram tom den 30 Juni och Glover gör sin första träning, med HIF, redan under förmiddagen idag.

Att det rör sig om en rutinerad yngling är det ingen tvekan om då han hunnit göra en del landskamper, för Australien, på U19, U21 och U23-nivå. Att han sen spenderar dagarna tillsammans med de övriga målvakterna i Tottenhams Premier League-lag gör ju knappast det hela sämre. Något som även denna videon skvallrar om. Lägg därtill att Glover redan gjort sig historisk, även i HIF, då han nämligen är den första spelaren i klubben från Australien

Välkommen till Skånes Stolthet Tom!

Foto: Anna Berg

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*