HIF kan fortfarande ta sig vidare

I den sista hemmamatchen för säsongen tar HIF i morgon emot spanska ligafyran Levante. Bortamatchen var en relativt jämn historia som spanjorerna vann med uddamålet (1-0). Ett mål som kom till när Ardian Gashi och May Mahlangu tappade koncentrationen för ett ögonblick vid en frispark och vips var det 1-0.

Nu är ju inte en HIF-match 2012 en match utan avgörande domarmisstag. I denna match togs en kvittering bort vid en horribel avvinkning på David Accam. Nu sker ju såna här fel i alla matcher men utgången av de som drabbat HIF den här säsongen har varit dräpande. Med detta i minnet så är det inte helt orimligt att tänka sig att vi i morgon ändå har chansen att vinna och att skapa spänning i gruppen. Har då HIF en rimlig chans att ta sig vidare?

Det beror helt på utgången i tre av de återstående fyra matcherna. Att HIF måste vinna båda sina är en förutsättning. Sedan måste Hannover i sista omgången vinna borta mot Levante. För att HIF ska ha chansen är det rekommenderat att vinna med två mål i morgon. Det är inte en förutsättning då detta går att rätta till i sista omgången men vid vinst med två mål räcker det sedan med uddamålsseger mot Twente och uddamålssseger för Hannover i sista omgången. Naturligtvis är det tuffa förutsättningar men det borde inte ses som omöjligt. Det som gäller för HIF är att i dessa två matcher spela bra i 90+ minuter. Det har man inte gjort i någon match i Europaspelet än. Högstanivån i matcherna har varit mycket bra medan laget i vissa stunder sjunkit ganska långt ner i prestationerna. Mot Hannover borta verkade det som om man var så rädda att förlora att man blev handlingsförlamat för att sedan göra en grym andrahalvlek med kvalitet och kvalitetsbrytningar, även om den franske domaren inte riktigt höll med…

Naturligtvis påverkar det att vi får ställa upp med två spelare som kommer direkt tillbaka från skador. Det kan ge två olika scenarier. Förhoppningsvis är det vinna, i vinna eller försvinna, som figurerar i Baffos och Hanstveits tankar. Dessutom får man hoppas att bollen inte är så ofta på egen planhalva då det ju är två mål som behövs framåt.

En annan positiv sak är att Alvaro Santos äntligen får chansen från start. Denna uppställning tyder på att HIF tänkt sig mycket spel på motståndarnas planhalva och samarbetet Djurdjic-Santos- Bedoya har varit bra de få minuter de fått speltid tillsammans. Senast mot Hannover var det stundtals briljant.

Hur det går i matchen vet vi i morgon. Förhoppningsvis kommer alla som kan till matchen på Olympia. Det är spelarna värda. Ett gott stöd kan leda till underverk, ni har väl inte glömt den sjuka vändningen mot Hereenveen 2007? Förlust borta 3-5 blev seger hemma med 5-1 och total seger 8-6.

Sista matchen

Det är sista matchen på hemmaplan för HIF i år. Det är också sista matchen för Erik Wahlstedt i karriären på hemmaplan. En intervju inför sista allsvenska matchen kan du läsa här. Erik är värd ytterligare en hyllning även om han kanske inte kommer att göra något inhopp i matchen. Erik som började som knatte i Växjöklubben Räppe GoIF för att senare spela i BK Astrio (Halmstad), IFK Göteborg, HIF, Esbjerg och HIF. En salut till en genomtrevlig spelare!

2 kommentarer

  1. Nu måste bara all oflyt vi stött på i år vändas till något gott så känns som att vi kan göra det – bara frågan om Hannover vinner bägge sina matcher men å andra sidan kan inte vi påverka det men kanske vi kan be en viss fransk domare döma för Hannover igen när de spelar mot Levante -:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*