HIF-galan återkommer i ny form

Swishkampanjer, tröjförsäljningar och auktioner. Många är de engagerade HIF-supportrar som, tillsammans, försöker dra in pengar till klubben. Nu väcker den förre “Kul I Juli”-generalen, Olle Larsson, liv i den gamla HIF-galan med ambitionen att hjälpa klubben i hans hjärta

– Vi tror att det kan bli väldigt mycket pengar om alla nappar på det här, säger Olle Larsson till Helsingborgs Dagblad

I början på 90-talet genomförde Olle Larsson, tillsammans med komikern Stellan Sundahl, sk HIF-galor på Konserthuset för att samla in pengar till HIF:s satsning mot allsvenskan. Olle Larsson fick med sig artister från Kulijuli och Stellan Sundahl sitt Helt Apropå-gäng. Under två år så inbringade galorna över 600 000 kronor. Enorma summor vid den tidpunkten. Trots det rådande läget så är förberedelserna i full gång med att väcka liv i galan igen. Om än i något annorlunda form – via nätet!
Inspelningen, utan publik, sker på nationaldagen i Pingstkyrkans lokaler på Gåsebäck.
– Jag ringde runt till alla ”mina” artister som jag har jobbat med inom Kulijuli genom åren, framför allt på lokal och regional nivå, och varenda artist som jag ställde frågan till sa ”självklart ställer vi upp” och det gör de helt gratis, säger Olle Larsson.
Under galan kommer han själv att agera sidekick till programledaren Adde Malmberg. Mellan varje artistuppträdande klipps det sedan in intervjuer med diverse välkända profiler med anknytning till klubben. Här återfinns bland annat stadsdirektören Palle Lundberg, ordföranden Krister Azelius, lagkaptenen Andreas Granqvist, Ingvar Wenehed, den före detta spelaren Álvaro Santos, HIF-vännerna och supporterklubben Kärnan.
Allt skall mynna ut i ett program på runt två timmar som kommer att sändas i olika kanaler på nätet. Datumet är dock ännu inte satt.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*