HIF föll tungt i mötet med Malmö FF

Foto: Bjarki Tordarson
Roar Hansen var ständigt ifrågasatt under sin tid som HIF-tränare. Numera återfinns han i Åtvidaberg. Foto: Bjarki Tordarson

Helsingborgs IF – Malmö FF
0–3 (0–1)
Olympia, Helsingborg
Publik: 16300

Det var Malmö FF som kom ut starkast när bollen sattes igång på Olympias innerplan, det var bortalaget som fick föra matchen under de första tio minuterna och HIF:arna låg för ovanlighetens skulle långt ner i banan. Men även om de stod för det mesta av bollinnehavet genererade det inte några chanser, istället hade både Lindström och Smárason vars en ”halvchans” för Helsingborg.

Allt eftersom minuterna tickade kom hemmalaget mer och mer in i matchen vilket jämnade ut bollinnehavet. Från ingenstans dök en farlig chans upp för Malmö efter att Molins, från misstänkt offsideläge, kom fri mot Pär Hansson. Målvakten var långt ute så Molins slog ett inlägg mot Forsberg på bortre, mittfältaren klippte till men bollen räddades av Peter Larsson på mållinjen.

Foto: Bjarki Tordarson
Peter Larsson räddade bollen på mållinjen.
Foto: Bjarki Tordarson

I den 28:e minuten tar Chrisse en löpning mot Helander i Malmö för att försöka vinna boll men får en smäll i samma situation och blir liggandes, skadan var så pass allvarlig att han fick bytas ut fem minuter senare mot Alvaro Santos. Efter bytet gick Lindström ner på sin vanliga position och den brasilianske anfallaren tog plats bredvid Robin Simovic på topp.

Men innan det blev halvtidsvila hann Malmö FF ta ledningen, närmare bestämt i den 38:e minuten efter att de haft marginalerna på sin sida och Erik Friberg stod rätt placerad inne i straffområdet och enkelt kunde stöta in ledningsmålet. Det fanns förmodligen en del att diskutera i Helsingborgs omklädningsrum under halvtidsvilan.

 

Foto: Bjarki Tordarson
Roar hade nog en del att tala om under halvtidsvilan.
Foto: Bjarki Tordarson

När kaffet väl dämpat lite av den kylan man ådragit sig under första halvleken och man trodde att matchen skulle sparkas igång igen tändes det av flera bengaler i Malmö-klacken och avsparken blev fördröjd. Efter ett par minuter togs matchen upp och inleddes med en riktigt bra fart och chanser på båda hållen, det kändes som att Helsingborgarna tagit över och var mer spelförande.

Malmö tryckte på allt mer ju längre halvleken led och framförallt var det anfallaren Magnus Eriksson som utmanade HIF försvaret gång på gång och tryckte ner dem flera metrar i banan. Därför var det inte ologiskt att just Eriksson låg bakom MFF:s 2-0 mål, han slog en boll mot bortre där Molins dök upp och stötte in målet.

Foto: Bjarki Tordarson
David Accam kämpade men fick inte avsluten på mål.
Foto: Bjarki Tordarson

Senare, närmare bestämt i den 82:a minuten, punkterade Eriksson matchen med ett rejält avslut mot den bortre burgaveln, Pär kan inte nå bollen, oavsett tryck framåt var det i princip omöjligt att hämta in ledningen. Malmö spelade av matchen och gjorde det riktigt bra, när deras klack sjöng ”Inget SM-guld till HIF” gick Liljeholmens ljus upp för undertecknad på riktigt. Man får säga vad man vill, men jag har svårt att tro att Malmö tappar sex poäng på fem omgångar.

Närmast väntar en svår bortamatch i Borås på söndag, Elfsborg står på schemat och efter dagens två varningar, Peter Larsson och Arnór Smárason, får man klara sig utan de två i matchen. Glädjande var dock att se Rachid göra comeback. Nu gäller det för ”Di röe” att inte tappa mer poäng utan se till att vinna sina kvarvarande matcher och se till att man kvalificerar sig för en Europaplats 2014.

*****

Slutresultat: 0-3 (0-1)

Gula kort: Smárason, Larsson

Startelva: Hansson – Krafth (77), Sadiku, Larsson, Hanstveit – C. Andersson (33), Gashi, Smárason, Accam – Lindström, Simovic.

Avbytare: D. Andersson (mv), Johansson, Santos (33), Bouaouzan (77), Nordmark, Jarl, Svensson

bbl_jimmy_fors

1 kommentar

  1. Bara inse att detta var ett derby där det inte går att diskutera bort något. Trist dock att MFF får första målet då jag tyckte HIF som lag skärpt till sig oehört defensivt jämfört med både Häcken & Syrianska – frågan är då bara om detta defensiva slitgöra gick ut över offensiven för så här uddlöst framåt har inte jag sett HIF i år. Sen gör MFF ett bra defensivt jobb så inte lätt heller för firma Santos & Simovic att komma fram…
    Rachids inhopp, avstängningarna som gör att killar som David Svensson, Nordmark eller Calle J kan få chansen & alltjämnt Europaspel att spela för gör att säsongen lever – annars var det lite som luften gick ur en igår…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*