HIF drömlotten för Härnösand

I Härnösand jublades det när det stod klart att allsvenska serieledarna HIF blir nästa motståndare i Svenska cupen. Den 22 augusti är dags. Återstår att se om det kommer fler åskådare än när HIF gästade staden senast. Det var nämligen ett slag sedan. Närmare bestämt 1953 då Älgarna (det var alltså laget som hette så) stod för motståndet*.

Nu handlar det alltså om att HIF mellan bortamatcherna mot Mjällby och Gefle ska se till att ta en cupseger. Det borde inte bli alltför svårt eftersom hemmalaget, Härnösand, är ett mittenlag i norrländska div 2. Men alla matcher ska spelas som bekant och även om det inte händer lika ofta här som i exempelvis England stjälper små tuvor ibland stora lass.

Roar Hansen bekräftar för lokaltidningen Allehanda att HIF kommer att mönstra starkaste laget.

Inte bara för att HIF gärna vill gå långt i cupen utan också för att laget tar cupmatchen som en extra matchträning inför bortamötet med Gefle tre dagar senare. HIF flyger upp till Norrland och stannar kvar de dagarna. Ytterligare ett skäl är förstås att HIF har en ganska tunn trupp och således inte så stora möjligheter att vila spelare.

–  Jag har inte ens börjat fundera i de banorna än, säger Roar. Vi har Norrköping på söndag och allt fokus ligger nu på den matchen. Vi är revanschsugna eftersom det blev förlust mot Djurgården. Den förlusten sved och jag tycker att det var flera spelare som inte presterade på topp då.

– Sedan hade vi ju lite oflyt när de fick sin kvittering. Där fick de extra energi och ytterligare när de sedan tog ledningen. Men jag tycker vi hade förtjänat oavgjort. Deras målvakt gjorde ju en jätteräddning på Boatengs skott.

Roar var inte så nöjd efter Stockholmsmatchen. Nu vill han se bättre takter mot Norrköping.
Roar var inte så nöjd efter Stockholmsmatchen. Nu vill han se bättre takter mot Norrköping.

Roar påminner om att laget har ytterligare en allsvensk match, borta mot Mjällby, innan det är dags för cupmötet i Norrland.

I Härnösand talas det om ”drömlottning” och när det stod klart att allsvenska serieledarna skulle komma på besök påbörjades direkt planeringen för ”cupfesten”.

Roar vill inte själv använda uttrycket drömlottning.

–       Nej, i en perfekt värld hade man kanske önskat sig en motståndare på lite närmare håll. Men det är bara att gilla läget. Gefle var ju iväg i Kazakstan för någon vecka sedan och har sedan sin cupmatch i Kalmar.

En fördel ser dock HIF-tränaren.

–       Vad jag har hört så spelar de på konstgräs i Härnösand så i det avseendet blir det en bra träning inför Gefle-matchen.

Han konstaterar också att HIF kommer att åka upp med 20 spelare till de båda mötena.

–       Sedan får vi se vilka som är tillgängliga efter de två kommande allsvenska matcherna.

Mot Norrköping återkommer Walid Atta efter sin avstängning, men i gengäld tvingas David Accam vila.

bbl_roland_nordqvist

 

*Resultatet från den matchen kan den som vill leta reda på själv.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*