Henke mot nytt uppdrag och Gigovic till Serie A?

I tider då all fokus ligger på Allsvenskans vara, eller inte vara, så dyker där ändå upp en del HIF-relaterade nyheter. I går kom beskedet att Henrik Larsson kan vara på väg mot ett nytt tränaruppdrag. Samtidigt kan Armin Gigovic vara på väg att lösa HIFs hårt ansträngda ekonomi då talangen sägas vara föremål för en ev övergång till Serie A

Det är den holländska tidningen De Telegraaf som uppger att den förre HIFaren skall bli ny assisterande tränare i Feyenoord. Tidningen uppger att 48-åringen – som tillhörde Feyenoord mellan 1993 och 1997 – kommer att bli assisterande tränare i klubben från och med säsongen 2021/2022, och att en annan fd storspelare, Dirk Kuyt, kommer att ta över rollen som huvudtränare efter Dirk Advocaat vars kontrakt går ut nästa sommar.

Larssons senaste tränaruppdrag var förra sommaren, då han, i samband med att HIF sparkade PeO Ljung, klev in som huvudtränare. Men efter några turbulenta veckor så lämnade HIF-legendaren klubben efter bara nio matcher. De senaste månaderna har Larsson, tillsammans med en del fd spelare, varit på jakt efter en klubb i England. Duon Larsson och Kuyt kopplades bla ihop med tränarjobbet i League One-laget Southend. Dock utan framgång.

Den blivande tränarkollegan Kuyt, som likt Larsson har ett spelarförflutet i Feyenoord, är i dag tränare för klubbens U19-lag.

Gigovic till Serie A?

Det är knappast någon nyhet att HIF, som de flesta övriga klubbar, slåss med stora ekonomiska problem under hela våren. För några veckor sedan kallade klubben till presskonferens där ordförande, Krister Azelius, varnade för att HIF skulle få svårt att klara elitlicensen. Under den här presskonferensen var Azelius tydlig med att HIF:s existens skulle vara hotad, det i en färsk kalkyl som klubben presenterade den dagen. 17 miljoner uppgavs man kunna backa i och med coronakrisen och uppskjuten allsvenska.

Kanske kan 18-årige Armin Gigovic hjälpa till att lösa en del av det förväntade tappet. I januari blev det känt att klubbar som Wolverhampton, Amiens, CSKA Moskva och FC Köpenhamn visat intresse för Gigovic, och HIF ska ha nekat bud i tiomiljonersklassen. I går kom FotbollDirekt med avslöjandet att HIF skall ha påbörjat en förhandling med en “icke namngiven” klubb gällande en ev övergång. Budet kommer i från en klubb i Serie A och ska vara värt närmare tolv miljoner kronor. Samma sajt uppger dock att HIF nobbat det initiala budet med förhoppning om att budet skall “kryddas” ytterligare.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*