Henke fortsätter jaga uppdrag i England – nu som potentiell klubbägare

Henrik Larsson kan vara på väg tillbaka till Barcelona Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Wycombe Wanderers, för tillfälligt på andra plats i League One, söker nya ägare för att lösa en trång ekonomisk sits. För tillfället pågår en kamp mellan två olika aktörer varav den förre HIF-tränaren, Henrik Larsson, ingår i gänget bakom den ena konsortiet.

Även om det engelska divison 3-laget, Wycombe Wanderers, har framgång på fotbollsplanen så har man det jobbigare utanför. Skuldberget har vuxit och nu pågår diskussioner med två olika konsortium för att genomföra ett ev övertagande. Racet leds, i dagsläget, av den amerikanske affärsmannen Rob Couigh som anses vara klubbens huvudspår. Den 69-årige advokat, och entreprenören, har tidigare varit inblandad i olika sportprojekt inom såväl baseball som fotboll men aldrig i Europa. Tidigare i år försökte ha köpa Yeovil United, dock utan framgång, men nu är siktet inställt på Wycombe Wanderers.

Man siktar på att affären skall vara i land innan Oktober månads utgång men om man skulle stöta på patrull så står Henrik Larsson och hans gäng redo att åter kliva in i handlingarna. Förutom Larsson så ingår även Dennis Bergkamp, Dirk Kuyt och ytterligare en fd holländsk landslagsman i gruppen. Intresset, från den förre HIFaren och hans team, har varit så stort så att man valde att deponera en rejäl handpenning under tiden som diskussionerna pågick.

Gruppens målsättning är att “catapult Wycombe into stardom” genom att engagera sig på dagliga basis. Bla är tanken att man skall betala av klubbens samtliga skulder för att sen utveckla klubben där Kuyt skall ansvara för klubbens utbildning av ungdomstränare, Bergkamp återinstallera Wycombes akademi och man skall även utveckla klubbens medicinska enhet. Teamet sägs även ha haft diskussioner med Netflix om en dokumentär där man kan följa klubben från deras nuvarande sits till att åter etablera sig högre upp i seriesystemet.

Henrik Larsson då? Ja, den förre HIF-tränaren anses fortfarande göra mest nytta på fotbollsplanen och är tänkt att ingå i den nuvarande tränaren, Gareth Ainsworths, tränarstab där man även tänkt att den förre holländske stortränaren, Ronald Koeman, skall agera som mentor och bollplank.

Wycombe Wanderers FC är en engelsk professionell fotbollsklubb i High Wycombe, grundad 1887. Klubbens hemmamatcher spelas på Adams Park. Klubben grundades av ett gäng möbeltillverkare, därav klubbens smeknamn The Chairboys

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*