Hektiskt i maj för HIF

Foto: Bjarki Tordarson
Roar Hansen var ständigt ifrågasatt under sin tid som HIF-tränare. Numera återfinns han i Åtvidaberg. Foto: Bjarki Tordarson

Med avancemang i Svenska Cupen och den allsvenska premiären bara några dagar bort så kan maj mycket väl bli en hektisk månad för HIF. Något som inte skrämmer Roar Hansen. 

Foto: Bjarki Tordarson
Roar är inte bekymrad över det täta matchandet i maj
Foto: Bjarki Tordarson

Mellan 1 maj och 1 juni kan det bli åtta matcher för HIF om allt vill sig väl. Det är under den perioden som Svenska Cupen ska spelas klart, med semifinal den 1/5 och final den 18/5. Semifinalen lottas i eftermiddag 13.30 och då får vi veta vilket motstånd HIF får.

“Vi kan verkligen inte klaga om vi får många matcher. Jag tror att de flesta av spelarna hellre spelar match än tränar.” säger Roar Hansen till Helsingborgs Dagblad. Han menar att man har en bra grund att stå på och att träningarna har varit bra de senaste månaderna men att det gäller att hålla sig borta från skador. Tätt matchande blir det för fler lag när kvalen till Champions League och Europa League drar igång efter VM.

“Spelar man två gånger i veckan gäller det att känna av hur mycket spelarna orkar träna och hur mycket de behöver återhämta sig. Då får man ofta lägga in lättare träningspass.” säger han till HD.

Sedan avslutas vårsäsongen med att det är inbokat landskamp den 1/6. Det är Belgien som kommer på besök till Friends Arena vilket är samma datum då HIF tar emot Falkenberg på Olympia och Elfsborg möter Malmö. Att en landskamp läggs samma dag som en allsvensk match har bara hänt vid enstaka tillfällen tidigare och Paul Myllenberg har sin teori om varför det är gjorts.

“Förbundet lade in den landskampen efter det att allsvenska spelschemat var klart. Det kommer säkert att innebära att det bara blir utlandsproffs till landskamperna mot Danmark den 28 maj och Belgien den 1 juni.” säger han till HD.

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*