Hatten är din

Och jag vill lyfta på min som tack till samtliga inblandade som gjorde söndagen till ett minne för livet. Det var inte utan att man omedvetet fällde en och annan tår, fem meter upp i luften, på balkongen tillhörande rum 106 på Hotell Mollberg. Speciellt när man tänkte tillbaka på hur många år som man hade längtat efter att få uppleva något liknande. Efter en lång och oavsiktlig roll som motgångssupporter, där man förvisso sällan missade några matcher överhuvudtaget – lyckades man ändå med konststycket att vara bosatt utomlands förra gången det blev guld (1999). Att vara på semester i samband med miraklet på San Siro, samt vid cupguldet 2006. Så nog har man förtjänat att få ta del av lite framgångar i slutändan. Och detta slog tom den där kalla aftonen i Sundsvall 1992. Mest av allt värmde ändå att få se glädjen hos så många av mina läktarkollegor. Vi har färdats många mil ihop under åren och tillsammans delat stunder av såväl lycka, som sorg. Och det är egentligen först när man noterar att flera av “kidsen” idag har vuxit upp till vuxna män – och goda representanter för Helsingborgs IF – som man förstår hur många år som har passerat sedan den där första gemensamma bortaresan. Är övertygad om att Leif, vår gamle busschaufför, i gott sällskap av Rio-Kalle & andra rättroende däruppe, likt oss, höjde sina glas och mindes tillbaka.

Cupen är viktig – så länge man fortfarande är med. Härnäst på lördag väntar semifinal i cupen mot Örebro SK. En seger där och säsongen avslutas med en cupfinal och det vore väl en lämplig avslutning på en fantastisk säsong. I sådant fall blir det Kalmar FF som gästar Olympia, samt även vid en eventuell förlust, kniper den sista europaplatsen. En seger för HIF skulle innebära att man som första lag någonsin bärgar trippeln.

Intresset för cupen har ju annars varit svagt genom åren och förbundets olika sätt att väcka liv i liket har ju snarare stjälpt – än hjälpt till – att höja intresset. Årets final kommer spelas mellan Kalmar och segraren i matchen mellan Örebro och Helsingborg. Ifjol vann Helsingborg på bortaplan mot Hammarby – men året dessförinnan då – hand upp Ni som minns.

Vi konstaterar att Kalmar varit klara finalister sedan länge, men att det faktiskt inte är alltför länge sedan Helsingborg avancerade från sin kvartsfinal efter segern mot Elfsborg. Såväl semifinalen som finalen spelas efter att serien har avslutats. Och detta under en säsong som inte haft något längre uppehåll. Hur skall det egentligen bli nästa år när EM hålls i mitten på sommaren. Eller har förbundet redan nu börjat fundera på att lägga om den, så att den likt många andra europeiska ligor, avslutas med en final på sommaren?

Å andra sidan, så länge HIF är ett av finallagen även nästa år, så bryr jag mig föga om jag skall klä mig i sommar- eller vinterkläder. Guldhatten passar ju ändå lika bra vid båda tillfällena.

Hatten är din – en youtube favorit från förr.

7 kommentarer

 1. Läste ni inte artikeln i HD om planeringen av nästa säsong? Där ska cupen påbörjas en bit in i själva allsvenska säsongen anno 2012 men först avgöras när säsong 2013 av Allsvenskan börjar – hur tänker man, Nä korrektion: varför tänker man inte alls på SvFF??

  Apropå trippeln och finalen 2009 så var det väl AIK som slog Göteborg och har för mig det var efter guldet och sen vann AIK Supercupen också så nästan en trippel, fast med den skillnad att det var säsongen efter men HIF kan göra saken än bättre med 4 titlar inom ett års tid även om 3 är fantastiskt så skulle en kvartett titlar verkligen smaka mumma!!

 2. “En seger för HIF skulle innebära att man som första lag någonsin bärgar trippeln”

  Lyckades inte AIK med detta tidigare år?

  Rätta mig GÄRNA om jag har fel!

  ps. VI ÄR MÄSTARE!

 3. Jo, det stämmer – som jag sa i kommentaren till artikeln så vore det bästa att man istället för köra alla dessa halvmesyrer med Cupen så lägg in fasta speldagar likt man gjort i t.ex. England. På så sätt får man möjlighet att både bygga upp arrangemang runt matcherna bättre & säsongen blir längre med fler matcher av tävlingkaraktär vilket klubbarna efterfrågar för bli bättre internationellt sett…

 4. Robert, du är värd firandet efter det här SM-guldet. Frugan och jag firade med skumpa häruppe i Kramfors. Vi ses kanske i Sundsvall på bortaläktaren 2012.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*