Hänt i veckan

HIF 3-0 IF Elfsborg (J-lag)
Inför ett drygt 50-tal personer på ett kylslaget Olympiafält visade Juniorerna vägen inför morgondagens möte mot IF Elfsborg.

Elfsborg hade matchens första målchans efter drygt fem minuter. Slarvigt passningsspel av HIF gav gästerna möjligheten till en snabb omställning och plötsligt befann sig en av anfallarna helt ren mot målvakten. Avslutet gick dock en bit utanför målvaktens högra stolpe.

En crossboll mot vänsterkanten i den elfte minuten blir hemmalagets första chans, inlägget är hårt och flackt längs marken, och snappas upp i bortre delen av straffområdet. Avslutet är bra men målvakten avvärjer och på returen kommer en back emellan och blockerar det andra försöket.
Ledningsmålet kommer i den 24:e minuten efter att man vunnit bollen på mitten och omställningen därefter går snabbt. En läcker framspelning mellan två backar skapar ett friläge som hanteras iskallt.

1-0 i paus. Ganska jämnt spel utan någon större avslutskavalkad. Generellt sett ganska lågt tempo. Elfsborgs vänsterback (nr 5) Dahl (?) har imponerat med flera offensiva räder och visar stundtals bevis på oerhört god spelförståelse.

Andra halvlek är drygt sex minuter gammal när Helsingborg utökar ledningen. Efter en tilltrasslad situation i Elfsborgs straffområde lyckas en HIF-spelare nå fram med sitt framsträckta ben mellan två försvarare, precis så pass mycket att han lyckas styra bollen förbi målvakten.

Spiken i kistan, 3-0, kommer i den tjugotredje minuten genom en kontring på vänsterkanten. Avslutet är kliniskt och målvakten lämnas åter igen utan chans.

****** Avslutningsvis ******

Världens bästa materialförvaltare Sverker Eliasson har fyllt 61 år gammal. Vi på AOH instämmer naturligtvis i gratulationerna och hoppas att laget imorgon bjuder på en fin föreställning.

Sebastian Carlsén skriver tvåårskontrakt med Inter. Obekräftade uppgifter uppger att HIF får ca 2 miljoner kronor i utbildningsbidrag.

Förre HIF-ordföranden Ingvar Wenehed blir precis som Rio-Kalle och Henrik Larsson nu förevigad genom en skulptur. Precis som tidigare är det Risto Karvinen som har ristat/karvat mästerverket.

Allt om HIF:s utrikeskorrespondent rapporterar om läget i Thailand.

Vi återkommer under morgondagen med genomgång och analys av matchen mot Elfsborg. Dagen efter bjuder vi som brukligt är på Connys visdomsord och lite längre fram i veckan utlovas fler intressanta inslag.

Vågar vi hoppas att A-laget tagit inspiration av juniorerna och bjuder på en 3-0 föreställning imorgon ?

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*