Hallå där Simon “Erikzzon” Eriksson…

Han vann SM i FIFA 2015 som 17 åring. Sedan dess har Simon “Erikzzon” Eriksson varit ett väletablerat namn på den svenska FIFA scenen. Sedan några veckor tillbaka är han en av spelarna i HIFs e-sportlag

21-åringen som är bosatt i Norrköping påtalar för mig ganska snabbt om vikten av att träna och äta rätt. Jag inser fort att det inte skiljer sig så mycket från en professionell fotbollsspelare. Han menar att om han inte sköter kosten och träningen så kommer han att tappa både orken och koncentrationen, vilket kommer påverka hans spelande. Detsamma gäller en professionell fotbollsspelare, givetvis är den fysiska aspekten den stora skillnaden men psykologiskt skulle jag vilja påstå att det inte skiljer sig speciellt mycket. Ha i åtanke att en turnering kan hålla på en hel dag och att matcherna enbart varar i tolv minuter, så koncentrationen och orken måste vara på topp!

Simon har spelat FIFA sedan 2006 och börja tävla i slutet på 2013. Sedan dess har han vunnit FIFA Cashligan 2015, CULT Cola Aalborg Open 2016 men de största meriterna är SM guldet 2015 där han också kamma hem 50.000 kr och SM guldet 2016 i spelformen två mot två. Simon har även nåt en åttodelsfinal i FIFA E- Sport VM 2016. Som ni kanske förstår så har HIF fått en välmeriterad spelare. På frågan vilket lag han håller på svarar han Napoli och på frågan vem som är bästa spelaren i det virtuella och på planen svarar han med en övertygelse Cristiano Ronaldo.

              

På tal om fysisk status så är det MMA som gäller på fritiden. Simon har gått ett antal matcher med framgång och han poängterar att MMAn har hjälpt honom i spelandet då det är bra att ha något annat att tänka på i och med FIFA spelandet tar nästan lika mycket tid som en heltidstjänst. Trots detta jobbar han även som elevassistent på en skola i Norrköping, när han berättar detta för mig så inser jag hur mycket tid Simon lägger ner på FIFA och det är just tiden och att spela mot jämnbördiga som Simons bästa tips till den “vanliga” spelaren för att bli bättre.

Vad fick han då att välja Helsingborgs IF och vad är hans förväntningar på årets eAllsvenska? Han berättar för mig att det var lite Silly Season tider även i eAllsvenskan och att HIF presentera ett roligt och spännande upplägg med många bra spelare i laget som kan komma gå riktigt långt i eAllsvenskan. Främsta målsättningen är att nå slutspelet och därifrån kan allt hända.

Om Simon skulle beskriva sin spelstil så skulle han säga att den är kreativ med en vild offensiv och mycket mål. Och av hans lag att döma så ser det minst sagt offensivt ut!

OM eALLSVENSKAN:
– Ligan innehåller tolv lag och varje lag spelar elva möten där ett möte består av två matcher
– Vinnaren i varje möte är det lag som vinner totalen av de två matcherna
– Varje lag representeras av två-fem professionella FIFA-spelare och en (spelande) coach
– Ligan pågår mellan 1 mars- 25 maj
– De åtta bästa lagen går vidare till den stora finalen den 25 maj
– Vinnande lag blir svenska mästare eAllsvenskan 2019 och erhåller 250 000 kronor samt förbättrar sin ranking i kvalet till eWorld Cup. eAllsvenskans totalt prispott uppgår till 500 000 kronor.
– eAllsvenskan kommer att spelas på EA SPORTS FIFA19 på PlayStation 4 i FIFA Ultimate Champions Mode
– eAllsvenskan kommer att vara en del av internationella EA Global Series som EA SPORTS driver

eAllsvenskan i sociala medier:
Facebook: eallsvenskan
Twitter: eallsvenskan
Instagram: eallsvenskan

 

 

 

 

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*