Hallå där Roland ”Rolle” Nilsson…

… HIF-ikonen som, numera, är förbundskapten för Sveriges U 21-landslag

Du har precis varit i din hemstad Helsingborg som förbundskapten för U 21-landslaget  som spelade EM-kval mot Turkiet på nya Olympia. Känns det speciellt att komma hem, och får du HIF-vibbar ?

-Alltid kul att komma tillbaka till Olympia, en fantastisk arena idag. Solklart kommer minnen tillbaka från tiden som spelare.

Följer du utvecklingen i HIF med hypen kring de nya storspelare man har värvat under sommaren, som Andreas Granqvist, Wandersson do Carmo, Rasmus Jönsson och Markus Holgersson ? 

-Ja, det tror jag ingen har missat som är fotbollsintresserad.

Du har en fantastisk meritlista som spelare med en guldboll och ett VM-brons som största framgångar. Men din tränarkarriär är också framgångsrik med ett SM-guld med Malmö FF, och jobb som förbundskapten för två svenska ungdomslandslag. Det är inte många som har lyckats i bägge dessa roller.

Har du en exceptionell vinnarskalle, vägrar du lämna något åt slumpen, är du extremt målinriktad, eller hur ser du själv på att det har gått så bra för dig ?

-Tror på att hårt arbete, bra förberedelser, duktiga spelare/ledare och viljan att bli bättre hela tiden är viktiga bitar både som spelare och tränare tillsammans med att skapa en bra laganda och bra förutsättningar.

Har du vidare mål med din tränarkarriär, eller tar du ett steg i taget och strävar efter optimala resultat med de lag du tränar i nuläget ?

– Full koncentration på det lag jag tränar i nuläget sen får man se vad som händer efter det.

Det måste ha varit en utmaning att ta över U 21-landslaget som blev Europamästare. Gillar du ultimata utmaningar ?

 

– Jag gillar utmaningar och ta över efter någon som har gjort väldigt bra resultat är verkligen en utmaning men också spännande och stimulerande.

Känns det speciellt att träna ungdomslag kontra seniorlag, och i så fall hur ?

– För alla ungdomslag är det utbildning som gäller och det innebär all fokus på det, medans seniorlag lägger fokus på att vinna matcher. Att träna ungdomar är ett viktigt och långsiktigt projekt, medans det är mer kortsiktigt med seniorlag. Som tränare är det roligt att jobba med båda delarna, det utvecklar även oss ledare.

Var bor du nu, har du en längtan hem till ”Sundets pärla” då och då?

– Bor just nu i Göteborg. Jag har inte någon direkt hemlängtan för min mamma bor ju kvar vilket gör att jag är i Sundets pärla lite då och då.

Beskriv dina känslor för HIF, och dina tankar om vilken nivå laget bör spela på ?

-Alla lag som jag har spelat i har man positiva känslor för och HIF följer jag extra med hur det går för dom. Med den fina arenan som finns idag så hoppas jag att HIF snart är tillbaka i allsvenskan.

Rent hypotetiskt, skulle du tacka jag om du fick frågan att bli HIF-tränare om några år ?

-Det får vi ta då, om och när frågan skulle komma men blir alltid smickrad av lag som vill ha mig som tränare.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Roland_Nilsson_(fotbollsspelare)

https://www.fotbollskanalen.se/sverige/officiellt-roland-nilsson-tar-over-u21-landslaget/

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*