Hallå där Hasse Eklund…

Hasse Eklund gör sin andra sejour i Falkenberg

…tränare i serieledande Falkenberg som, i eftermiddag, tar emot HIF i en tidig seriefinal

Med en match kvar på vårsäsongen, den mot HIF, leder ni Superettan med fem poäng före just HIF. Vad är anledningen till att det har gått så bra?

Vi har jobbat vidare med det spel som vi började med när vi trillade ur allsvenskan och fått en fortsatt utveckling på det, samtidigt som vi kryddat det etablerade spelet med en utveckling av vårt omställningsspel. Sen har vi också lyckats med att hitta nyförvärv som har passat in i vår filosofi och levererat bra prestationer direkt.

Med tanke på att det har gått så pass bra, är det tråkigt att det kommer ett uppehåll nu? Hade ni velat köra vidare för att behålla ”flowet” eller ska det bli skönt med lite ledigt?

Det är klart att vi gärna hade fortsatt att spela några omgångar till. När man har bra form och vinner matcher spelar man gärna tre gånger i veckan !

Vad har ni för målsättning för säsongen?

Vi hade som målsättning inför säsongen att skaffa oss slagläge inför hösten och vara med i ”cykelklungan” under sommaruppehållet, för att kunna lägga in en spurt på upploppet när Superettan skall avgöras. Vi kommer efter HIF-matchen vara lediga i 10 dagar och när spelarna kommer tillbaka kommer vi ha ett nytt målsättningsmöte.

Vad har du för koll på HIF denna säsong?

Jag tycker jag har bra koll på dem som med alla lag i superettan. Det är livsviktigt i mitt jobb. Sen får jag väl erkänna att jag ser fler matcher med HIF live än jag ser andra lag.

Du har ju tidigare varit i klubben, var är din relation med HIF idag?

Jag har tidigare alltid varit med på HIF:s oldboys matcher och på deras måndagsträningar i bollhallen under vintern. Men nu har jag tyvärr opererat bägge mina höfter pga förslitning och får inte längre den naturliga kontakten som jag hade tidigare. Jag känner ju mycket folk i och runt HIF så det blir alltid något samtal i veckan som rör just HIF.

Hur tror du matchen slutar?

Jag hoppas att vår fina form fortsätter och att hemmaplan avgör till vår fördel. Det brukar bli tillknäppta matcher mellan oss så resultatet jag tippar får bli 1-0.

Är det någon spelare i Falkenberg som vi bör hålla ett extra öga på?

Jag tycker att målvakt Hampus Nilsson med förflutet i HIF har gjort en bra vår och Erik Persson, vår irrationella forward är två spelare värda lite extra uppmärksamhet. Annars får jag vara lite tråkig och säga att vi är ett lag som jobbar hårt och det är vår laginsats som har gett oss förstaplatsen under sommaruppehållet.

Som vanligt har vi, i samarbete med NordicBet, plockat fram en AOH-special till matchen mot Falkenberg. Denna gången tror vi på bortavinst och en tänkt skyttekung som inte gjort mål sedan 15 Maj! Klicka på bilden för att komma till spelet

Matchen spelas på Falcon Alkoholfri Arena med start klockan 15.00

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*