Hallå där Ardian Gashi…

Fem titlar och 124 allsvenska matcher över fyra och ett halvt år placerar honom som en av de absolut främsta centrala mittfältarna och publikfavoriterna på Olympia. I somras försvann så plötsligt en av 2000-talets främsta HIFare – slitvargen och ”terrriern” Ardian Gashi

  • Silver med Vålerengen 2004
  • Guld med Vålerengen 2005
  • Brons med Vålerengen 2006
  • Silver med Brann 2006
  • Guld med Brann 2007
  • Silver med Fredrikstad 2008

Att Ardian Gashi var en rutinerad herre när han anlände till Helsingborg 2010 måste vara århundradets ”understatment”. Norrmannen (eller kosovalbanen) hade redan haft en karriär som hade gjort de flesta gröna av avund. Men ni som känner Gashi vet att han inte går ut på uppdrag utan att utföra!

Foto: Bjarki Tordarson
Mr 100% – Ardian Gashi
Foto: Bjarki Tordarson

124 matcher blev det i den röda tröjan innan flyttlasset åter gick tillbaka till Norge och Odd Grenland. Under sin tid i HIF hann Gashi med att vinna allt i svenskt fotboll och spelade dessutom Europa League med klubben. Även om mittfältaren hade svårt att få familjen att komma till rätta i Helsingborg så gav han alltid allt på planen. Kanske är det just därför som vi HIFare alltid kommer hysa en stor respekt för den 33-årige norrmannen.

5 Augusti 2014 signerade han ett tre-års avtal med Odd och på våra breddgrader har det varit relativt tyst om Gashi. Självklart var vi på AOH tvungna att höra efter hur fotbollslivet leker idag?

-Haha – jag spelar fortfarande fotboll, men nu för norska ODDs BK och givetvis så satsar jag på att vinna mera medaljer.

Hur ser du tillbaka på din tid i HIF? Nästan fem år bör ju satt sina spår?

-Minns den tiden som en lång och stor framgångssaga. Vi var överlägsna i Sverige och jag tror tom att vi kunde vunnit mot de flesta lagen i Skandinavien med. Tyvärr så blev det sista året, från sommar 2013 till då jag lämnade, en enorm besvikelse.

Foto: Bjarki Tordarson
Sista tiden I HIF blev tyvärr inte vad Gashi tänkt sig!
Foto: Bjarki Tordarson

Antar att du ändå har många positiva minnen att dela med dig av?

-Självklart har jag en jäkla massa goda minnen från den tiden. Hahaha – men några kan man inte tala om då det är ”gentlemans agreement” som gäller! Men du får väl lura av Marcus Nilsson eller Rasmus Jönsson några historier då de låg bakom det mesta.

Nu var det inte så himla länge sedan du lämnade Helsingborg och du har fullt upp med fotbollsspelande i Odd. Hinner du med att följa HIF ändå?

-Jag läser faktiskt HD varje dag. Enbart för att kolla hur det står till med HIF. Helsingborg är den klubb jag har spelat längst för i min karriär och självklart blir det så att jag följer med vad som händer. Jag önskar klubben allt väl i framtiden. Kan ju samtidigt passa på att tacka alla små och stora supportrar. Alla som var där varje match och alla som var där några av våra matcher.

-Alla HIF Fans som såg matcherna från puben och alla HIF Fans som såg den hemma framför TV:n. Tack för det fantastiska stöd jag fick och den tid vi fick tillsammans. Vill även rikta ett stort tack till alla som jobbade i HIF under min tid där ni var oerhört behjälpliga och alltid trevliga.

Denna underbar känsla när HIF vann guldet 2011. Det vill vi uppleva igen!
“Jag vill självklart tacka alla underbara människor och supportrar I – och omkring klubben”
Foto:Martin Klinteberg

Du har två år kvar på ditt kontrakt med din nuvarande klubb – hur ser du på framtiden?

-Har många funderingar och planer för framtiden. Hoppas givetvis att jag kan ta mina fotbollskunskaper och min vinnarmentalitet till att bli en jäkligt bra tränare. Ni känner ju Gashi – jag vill fortsätta att skapa vinnande lag!

Stort tack till Ardian och lycka till med ditt och klubbens fotbollsspelande framöver. Kanske blir det ett kärt återseende i HIF någon gång i framtiden?

Martin Klinteberg BBL

1 trackback/pingback

  1. Grattis på 40-årsdagen, Ardian – Allt Om HIF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*