Från andra sidan jordklotet

Foto: Bjarki Tordarson
Ardian Gashi håller inte med om det gula kortet.

 

Det var inte bara Mattias Lindström som missade målet grovt när han skulle slå in returen efter Accams rökare vid stolproten – själv missade jag båda målen i direktsändningen.

Fick höra att Mattias dock var avvinkad för off-side och själv kände jag mig också lite off-side.

Förklaringen är så enkel som att jag befinner mig på andra sidan jordklotet – i La Paz Bolivia – och därför var hänvisad till en streamad länk för att få se seriefinalen mellan HIF och Göteborg. Det gick så där kan jag rapportera. Internet rusar inte precis fram med någon lysande hastighet där jag är och bilden stannade långa stunder och försvann under andra.  Därför trodde jag att det stod 0-0 i halvlek och även efter det att HIF kvitterat. Blev förvånad när jag hörde kommentatorerna berätta att det stod 1-1. Hörde aldrig ens att de sade att Göteborg var i ledningen. Men ingen skugga över dem…

Det jag såg av matchen var dock huvudsakligen till belåtenhet. Det verkade vara en bra match med god stämning. Måste erkänna att jag blev inte alls förvånad över att Philip Haglund åkte ut. Redan efter första kortet fick jag uppfattningen att han var övertänd. När han låg ner skadad hoppades jag att han skulle komma upp igen för att dra på sig ännu ett kort. Och min önskan gick i uppfyllelse.

Däremot blev jag väldigt besviken över att HIF inte lyckades utnyttja övertaget och sätta ett segermål. Vad jag kunde se så saknades inte chanserna. Trist att exempelvis Alvaro inte han komma ur off-side innan han nickade in sitt mål.  Blev imponerad av ”gubben”. Han kan sannerligen än. Han är förvisso ingen vinthund men spelsinnet och tekniken finns där.

Det trista med seriefinalen var förstås (utöver den uteblivna segern) Lindströms och Gashis båda gula kort, men egentligen är jag nöjd med att de kom nu. Bättre att de är avstängda mot Öster än i returen mot Göteborg.

Även om jag noterade att Roar Hansen i någon intervju uttryckte oro för att truppen är tunn så tror jag att det finns spelare som kan gå in och ersätta de båda avstängda i den matchen. Vi ska inte glömma att Peter Larsson är tillbaka och därmed lär Loret ta klivet upp på Gashis position. Fast personligen hade jag hellre låtit honom bilda mittbackspar med Peter och vilat Baffo, som ännu inte verkar ha kommit upp i full kapacitet.  Om jag fick ta ut laget skulle jag sätta in nyförvärvet från Island, Arnor Smarasson som ersättare för Gashi och låta Christoffer Andersson gå in på Lindströms plats. Vi får väl se vilken lösning som Roar väljer?

För övrigt återstår bara några dagar innan transferfönstret öppnar, den 15/7. Jag blir väldigt överraskad om inte Jesper Jansson plockar fram ännu ett ess ur rockärmen inom kort. Sedan får vi se om någon försvinner. Jag har fortfarande svårt att fatta att Loret Sadiku är så angelägen att dra iväg till något turkiskt bottengäng, precis uppflyttade i högsta ligan. Trodde att han själv fattade att han har kapacitet för att sikta högre än så. Om han fortsätter utvecklas kommer det ett bud från en betydligt större klubb, det är jag övertygad om. Och nog syns man bättre i ett allsvenskt topplag än i ett turkiskt bottengäng?

Eftersom min semester i Bolivia fortsätter får jag följa ytterligare ett par matcher via stream. Det är ingen kul lösning, men den som står till hands. Det är trots allt skönt att den finns. Bättre att se delar av en match än inget alls. Men jag vill minnas att jag läst att den riskerar att försvinna. Då får man försöka planera semestern när det är uppehåll, vilket inte alltid är det lättaste.

Men så fort jag kommit hem ska jag planera en resa till Helsingborg för att avnjuta HIF på Olympia!

bbl_roland_nordqvist

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*