Från andra sidan jordklotet: Tre månader från Olympia

För 21 dagar sedan påbörjade jag ännu en resa som även den här gången tog mig till Shanghai i Kina. Min ambition är att bo här i två-tre månader för att förbättra mina kinesiska studier. Jag har sedan tre månader tillbaka studerat kinesiska på distans på universitet i Dalarna vilket ger en fördelen att kunna befinna sig var som helst i världen och ändå kunna närvara vid alla föreläsningar och examinationer.

Förutom studierna så har arbetet med Allt om HIF tagit upp mycket av min tid under vintern vilket gjorde det en aning svårare att ge sig iväg då jag fortfarande vill kunna bidra. Att jag dessutom kommer att missa större delen av den svenska cupen, premiären av Allsvenskan samt HIF:s resa till Europa gör det inte mycket lättare.

mj_malaysia

Som plåster på såren så hann jag som tur var med att se matchen mot Assyriska precis innan jag reste. Trots att det inte gick som planerat så var det en underbar känsla när man gick in på Olympia och möttes av alla de röda och blåa färgerna och ett högt sjungande på 37:an.

Jag njöt matchen igenom och trots den bitande kylan så ville jag inte att det skulle ta slut då jag visste att när domaren väl blåst av så kommer det att dröja många veckor tills jag får chansen att uppleva det igen.

… Men det blir ju så när man inte kan sitta still och envisas med att resa ifrån allt där hemma. Men jag måste säga att det existerar en viss spänning i att följa laget från andra sidan jorden. Jag erkänner att dålig internetanslutning samt censurer gör en enormt frustrerad men det gör samtidigt så att glädjen blir ännu större när man äntligen får de uppdateringarna som man väntat på. Uppdateringar om förlust får man sällan men antar att det beror på att det är väldigt få som föredrar att förmedla den typen av nyheter…

Det lättaste sättet att hänga med i svängarna är via sidor som Allt om HIF samt på Twitter,Facebook och dylikt. Det som sätter käppar i hjulet är ju att ett flertal av dessa hemsidor är censurerade i hela Kina och det går helt enkelt inte att hitta dem.

Jag visste att tre månader utan Facebook inte var ett alternativ så jag fick en lösning av en kompis som gör att man för en liten summa pengar i månaden kan ta sig runt censuren. För min del var det inget att diskutera utan jag skapade genast ett inlogg, betalade med nöje och har nu inga problem med att komma in på dessa sidor. Dåligt nätverk och sega anslutningar testar verkligen ens tålamod men så länge jag hinner läsa resultatet så är jag nöjd.

Lyckligtvis har jag ju mina trogna skribenter på vår hemsida som inte ger sig förrän de fått bekräftat att jag hängt med lika bra som alla där hemma.

Förutom att slaviskt följa laget så tog jag även med mig en känsla av Helsingborg till Shanghai i form av HIF-halsdukar m.m. som kommer bli utmärkta dekorationer i lägenheten som vi flyttar in i om ett par veckor. Ser redan fram emot att berätta allt om laget för besökare när de undrar vad det är för en halsduk och jag tror att jag kommer bli positivt överaskad av en del.

Förra året träffade jag människor från Australien som kunde hela HIF:s laguppställning och de kunde även namnen på spelare som lämnat HIF för spel i Europa. Jag träffade människor som blev helt till sig när jag berättade att jag sprungit på Henrik Larsson på gatan ett par gånger och ville veta allt om honom och om HIF. Jag blir faktiskt förvånad över hur många här som faktiskt vet en hel del om HIF utan att de själva är medvetna om det. Och för de som aldrig har hört talas om laget eller om Helsingborg så vet de garanterat allt det viktigaste efter en konversation med mig.

Denna vecka gör det lite extra ont i en då det äntligen är dags för den allsvenska premiären. Men som alltid kommer jag sitta redo på twitter, facebook etc och förhoppningsvis hoppa i taket av glädje ett flertal gånger när HIF ger Djurgården en rejäl omgång. Trots att jag inte kan vara på plats och andas in känslan av ett sjungande och hurrande Olympia så kommer jag att vara minst lika taggad som er som har turen att infinna er på läktaren. Är man en trogen supporter av HIF så spelar det ingen roll var i världen du befinner dig.

”Den röda tröjan är allt du behöver ” … för att känna dig delaktig, även om det i mitt fall innebär att det blir i form av en Hawaiiskjorta jag idag inskaffade på en marknad. Nu kör vi HIF, se nu till att SM-guldet hamnar i rätt händer i år!

Hälsningar från andra sidan jordklotet!

bbl_maria_jonsson

1 kommentar

  1. Gick själv på FuDan Daxue i två år och försökte följa så gott det gick, blev mest webradio, men hittade ett gäng AIKare som hade lyckats fixa canal+ som i kombination med proxy servrar gjorde att det gick att se matcherna. Flyttar till ChongQing alldeles snart så får försöka börja om från början då…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*