Frälsaren som ska skjuta hem guldet till HIF

På söndag spelas den sista och tillika den viktigaste matchen denna säsongen. En spelare som inte i sina vildaste drömmar kunde tro i våras, då säsongens startade, att han skulle spela en av huvudrollerna i guldstriden är; Alexander Gerndt

HIF hade i våras en väldigt produktiv anfallsduo i Erik Sundin/Rasmus Jönsson. Trots det ville HIF köpa in en anfallare till för att öka konkurrensen. Den man la krut på var en Alexander Gerndt i storform. Alexander hade redan innan hans ankomst till HIF, skjutit in åtta mål för bottenlaget Gefle IF, därmed låg Alexander tvåa i skytteligan bakom Elfsborgs Denni Avdic.

– Många underskattade oss (Gefle). Därför skapades stora ytor för oss offensivt, att göra mål på, säger Alexander.  

 Dock ville inte Alexander ta ut något i förskott om en startplats i HIF:s anfall.

– Jag visste att det skulle bli tufft eftersom Rasmus och Erik hade gjort en bra vår tillsammans, samtidigt som HIF ledde Allsvenskan. Men jag bestämde mig för att kämpa och nu tycker jag att vi spelar riktigt rolig fotboll när alla tre är på plan, anser Alexander.

När Henrik Larsson tackade för sig i HIF undrade många vem som skulle bi dennes efterträdare. Idag skulle nog flera stycken anse att Alexander är den som tagit över taktpinnen. Däremot är det inget som Alexander vill kännas vid eftersom den förre gotlänningen tycker att Henrik Larsson är Sveriges genom tiderna bäste fotbollsspelare.

– Om jag skulle tänka så hade jag ställt alldeles för stor press på mig själv. “Henke” har ju vunnit Champions League och spelat i både England, med Manchester United, och med Barcelona i Spanien. Jag har bara försökt ta min plats i laget och tycker att jag lyckats helt okej, säger Alexander.

Innan säsongen hade Alexander inga speciella förväntningar.

– Jag ville bara spela så mycket som möjligt och prestera bättre än tidigare, säger Alexander.

Nu står Alexander här, mitt i en guldstrid. Ett scenario som tidigare var långt bort för Alexander.

– Om du i början av säsongen hade sagt till mig att jag skulle få vara med om det jag nu har upplevt, hade jag förmodligen skrattat åt det, erkänner Alexander. Det hade inte gått med det lag som jag inledde säsongen i, säger Alexander.

Alexander var jagad av flera utländska klubbar, men valde ändå att gå till HIF.

– Det är svårt att komma från ett litet lag i Sverige till någon klubb i Europa. När jag fick reda på att HIF var intresserade av mig kändes det rätt direkt och jag tackade ja. Det kändes bra när jag hälsade på vilket ledde till att jag verkligen ville flytta hit, säger Alexander.

Alexander lämnade ett stort tomrum efter sig i ett Gefle som kan åka ur Allsvenskan efter nästa match.

– Gefle ligger ju före Åtvidaberg nu och har chans att klara sig kvar genom kval. Jag hade gärna sett att Gefle fixat det, säger Alexander.

Samtidigt som HIF möter Kalmar spelar även MFF mot Mjällby.

– Vi får hoppas på att Mjällby tar poäng i den matchen. Vi har ingen chans att rå på den målskillnad som MFF har, säger Alexander.

Nu har HIF chans att spela hem guldet inför sin hemmapublik.

– Det hade varit väldigt roligt att vinna guld på ett förhoppningsvis fullsatt Olympia, avslutar Alexander.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*