Frälsaren kom tidigt i år

Inte ens Mourinho eller Sir Alex kan göra underverk, även om båda vill få oss att tro det.

Det spelar heller ingen som helst roll vilket spelsystem tränaren väljer, om han inte har de rätta spelarna. 
Att sedan tränaren är den som brukar få gå när motgångarna kommer beror på en så enkel detalj som att det är lättare att sparka en än elva. Men det är ju knappast någon nyhet för dem som förstår fotboll.

Vad kan då Roar åstadkomma med HIF 2013? Och 2014 och 2015?
Han kan naturligtvis sätta sin taktiska prägel på laget och hjälpa Jesper att välja rätt spelartyper till sitt lagbygge. Men då gäller det också att det finns ekonomiska resurser för att värva just de förstärkningarna. Eller behålla de spelare som redan har önskade kvaliteter. Många tvivlar på att Nicola Djurdjic spelar i den röda tröjan när allsvenskan sparkar igång nästa år. Jag är givetvis en av dem.

Då gäller det att ha en back-up. Att ersätta Alfred Finnbogason med Djurdjic visade sig visserligen var ett lyckokast, men har man samma tur två gånger i rad? Tveksamt!
Det som Åge misslyckades med, när han tog över efter Conny och Peo, var att få killarna att leverera i 90 minuter plus tilläggstid. Det var alldeles för många matcher där HIF släppte in tidiga eller sena mål, vilket kostade både kraft och onödiga poäng.

När vi ser hur det går för Celtic i CL kan man förstås inte låta bli att drömma om hur det hade gått för HIF OM inte OM hade varit?
Men det kommer förhoppningsvis fler matcher där HIF får chansen att plocka internationella skalper.
En seger borta mot Twente ikväll hade suttit fint, men även om miraklet skulle inträffa så är det nästa omgång som vi vill se fram emot. Därför krävs avancemang och seger i svenska cupen. Och gärna seger i nästa års allsvenska.
Kan “frälsare” Roar fixa det?
Med rätt spelartrupp så kanske?
Glädjande nog finns det ju bra ungdomar som håller på och etablerar sig på en hög nivå och som nästa år kan förväntas ta ytterligare ett kliv. Emil, Jere, Loret, Joe med flera är ett sparkapital som heter duga.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*