Försvarare redo för HIF

Förra helgen var det åter dags för den förre HIFaren, Gustav Jarl, att göra comeback efter ett skadefyllt 2017. “Det var lite nervöst”, säger Jarl

Förra säsong fick försvararen Gustav Jarl, nästintill, helt förstörd på grund av skador.

Det blev endast ett par matcher med u21-laget för den 22-årige skåningen som tidigare tillhörde HIF. Men förra helgen, när AFC Eskilstuna mötte Brommapojkarna på bortaplan i försäsongspremiären, fick Gustav Jarl så äntligen göra comeback i a-lagsammanhang, när han byttes in som högerback med 35 minuter kvar av matchen.

– Det var kul, säger han.

Han fortsätter:

– Något jag längtat efter, särskilt under uppehållet. Det var lite nervöst, ovant till en början, men jag tycker jag kom in i det ganska snabbt.

Vad var det som var nervöst?

– Inte van med fullstor yta, motståndaren. Känslan försvinner ganska snabbt när man inte spelar, säger Gustav Jarl.

Försvararen kom till HIF 2008 och 2013 flyttades han upp i A-laget. Trots diverse utlåningar så blev det 5 matcher för 22-åringen vars karriär fortsatte i Assyriska FF. Inför förra säsongen skrev han så på för AFC Eskilstuna när oturen var framme.

Hur går tankarna inför årets säsong?

Jag tycker de första veckorna sett bra ut, ny tränare och många nya spelare, och ännu fler på ingång kan jag tänka mig. Med det sagt är det också svårt att säga var vi står i dagsläget. Vi gjorde en mycket bra prestation mot Brommapojkarna, en match vi dock förlorade, och nu senast mot Karlslund vann vi komfortabelt med 3-0. Men samtidigt kan man inte dra några större slutsatser ännu. Därför har vi inom laget inte börjat diskutera varken målsättningar eller säsongen i stort.

Målsättningen för dig?

För min egen del är det ungefär likadant, jag fick förra säsongen förstörd av upprepade muskelbristningar i låret. Då blir det i längden meningslöst att börja fundera kring målsättningar och ambitioner, när man alltså inte ens kan att ge sig själv förutsättningar att uppnå dem. Så mitt enda fokus ligger i att få vara skadefri. Klarar jag det kommer förhoppningvis både utveckling och speltid på köpet. Men just nu är det en träning i taget, sköta den förebyggande träningen och ta hand om kroppen som gäller.

Du är ursprungligen från Höganäs men kom till HIF som 12-åring. Hur ser du nu på det kommande mötet med din förra klubb?

Egentligen är det mest vänner och bekanta som påpekat och glatt sig över det faktum att vi (AFC) ska möta HIF i år. Själv har jag inte tänkt så mycket på det än, vi har ett par seriematcher före dessutom. Men absolut, när det väl är dags kommer det kännas lite speciellt, åtta år i klubben är lång tid. Ska också bli kul att få se Olympia igen, inte haft den möjligheten sedan renoveringen.

Vad tror du om HIFs chanser denna säsongen?

HIF blir farliga i år tror jag, fått in bra spelare och behållit tränarstaben. Det borde ge dem de förutsättningar som krävs för avancemang. Men jag vet av egen erfarenhet att superettan är tuff och HIF har en yttre press kring sig som ingen annan har i denna serie. Men som sagt, truppen känns stark och värvningen av Granqvist skickar signaler till oss och övriga klubbar om att HIF ska upp igen.

Vi tackar Gustav för pratstunden och hälsar honom välkommen tillbaka, till Olympia, när Eskilstuna kommer på besök den 24 April.

Foto: Mikael Einarsson/AFC Eskilstuna

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*